Sport

2010.09.21. 16:56

ELŐZETES - Magyar Kupa negyedik forduló: hiányzók hada a csapatoknál

A labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójában szerdán délután négy órai kezdettel hét mérkőzést rendeznek - több alsóbb osztályú csapat is felborítaná a "nagyok" ellen a papírformát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A megyei II. osztály Szombathelyi-csoportjában második helyen álló Püspökmolnári a megyei I. hatodik helyezettjét, azaz a Vépet fogadja.

- Nagyon jó barátom a vépi csapat edzője, de erre a meccsre természetesen félretesszük a haverságot - mondta Kovács Zsolt, a Püspökmolnári edzője. - Fiatal, jóképességű csapattal szemben kell helytállnunk, akik remélem, hogy bizony alaposan megszenvednek majd ellenünk. Tudjuk, hogy a vépiek a mérkőzés esélyesi, de ennek ellenére természetesen szeretnénk továbbjutni. Amatőr csapatokról lévén szó, nem túl szerencsés a hétközi, délutáni időpont, hiszen rengetegen dolgoznak ilyenkor. Összeállítás: Magyar - Hompasz, Botfa, Varga, Kovács - Horváth Sz., Németh R., Sziffer, Nagy, Örkényi - Németh P.

 - Amikor régebben még egy osztályban szerepeltünk a molnáriakkal, rendre óriási meccseket vívtunk egymással, biztos vagyok bent, hogy az osztálykülönbség dacára ezúttal sem lesz  másként - fogalmazott Kövér János, a Vép szakosztályvezetője. - Jól szerepel a megyei II. osztályban a Püspökmolnári, úgyhogy nagyon oda kell figyelnünk.Kemény, harcos összecsapásra, és mi másra, mint továbbjutásra számítok. Munkahelyi elfoglaltságok miatt még nem tudom kikre számíthat edzőnk, Hegedűs Attila.



A megyei II. osztály Körmendi-csoportjában eddig remekül szereplő Nádasd - öt meccsen négy győzelem, egy döntetlen a mérlege - az NB III. 11. helyén álló Celldömölk ellen igyekszik helytállni.

- A Celldömölk a meccs esélyes, de igyekszünk felborítani a papírformát, döntetlennél például már az alacsonyabb osztályú együttes jut tovább.. - mondta Szabó Károly, a Nádasd elnöke. - Ugyanakkor elsősorban a tisztes helytállás a célunk, de majd meglátjuk mit tudunk kihozni a találkozóból. Sass, Kozmits, Hátz sérült, Azanger, Horváth Gábor és Horváth Péter munkahelyi elfoglaltsága miatt nem játszhat.

- A nádasdiak tavaly estek ki a megyei első osztályból, de ahogy nézem remekül muzsikálnak egy osztállyal lejjebb - vélekedett a Celldömölk mestere, Csákvári Zsolt. - Azt is tudjuk, hogy fiatal csapatuk van, amely elsősorban helyi játékosokra épül. Nem lesz könnyű meccs, de nem lehet más célunk mint a továbbjutás. Sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs, de valószínűleg néhány játékosomat pihentetem Nádasdon.



Az edzőváltáson átesett Bozzai - Vida Ferenc helyett Török Tibor a régi-új tréner - jelenleg a hetedik helyen tanyázik a megyei II. osztály Sárvári-csoportjában. A vendég a NB III.12. helyén álló Répcelak lesz.

- Nem mi vagyunk a kupameccs esélyesei, évekig megyei III-ben játszott a csapat, a Répcelak pedig a magyar futball harmadik vonalának a szereplője hosszú ideje, ez pedig mindent elmond az erőviszonyokról  - jelezte Török Tibor, a Bozzai trénere. - Természetesen megpróbáljuk a lehetetlent, veszítenivalónk nincsen. Amúgy is kicsit kevesen vagyunk, a hétközi kupameccsek pedig köztudottan nem kedveznek az amatőr csapatoknak, két éve például jobbhátvédünk az építési állványról leszállva, collstokkal a zsebében állt be vészkapusnak. Összeállítást egyelőre nem tudok mondani, reményeim szerint a vasárnapi kezdőcsapat 80-90 százalékát pályára tudom küldeni.

- Tudjuk, hogy a Bozzai idén került fel a megyei II. osztályba és jelenleg a középmezőnyben foglal helyet - mondta a répcelakiak mestere, Elekes Zoltán. - Nem becsüljük le ellenfelünket, de természetesen szeretnénk továbbjutni. Orbán Gergő és Tóth Zsolt sérült, és kérdéses a kisebb sérüléssel bajlódó Csordás játéka is. Összeállítás: Horváth G. - Tamási, Koncz, Hegedűs, Széles - Varga, Lődör, Balikó - Vágvölgyi, Tóth Zs. II., Németh G.



A Rum a kilencedik helyen áll a megyei I. osztályban, és bár a vártnál eddig gyengébben szerepel, a megyei II. osztály Körmendi-csoportjának sereghajtója, a Nagyrákos papíron nem okozhat gondot Simon Miklós legénységének.

- Elvárás a továbbjutás, és hogy nyerjük meg a mérkőzést - mondta Simon Miklós, a rumiak edzője. - Vannak munkahelyi elfoglaltságok, de azt kell mondjam, sajnos már megszoktuk, hogy nem tudunk kiállni a teljes kerettel. Tele vagyunk sérülttel, az előző kupameccsen a kezdőcsapatból 7-en, most vasárnap 4-en nem tudtak játszani. Az ifiből vagyunk kénytelenek építkezni.

- Megváltozott a mérkőzés helyszíne - kezdte mondandóját Tihanyi Attila, a Nagyrákos edzője. - A pálya alkalmatlansága miatt Rumban játsszuk a mérkőzést, ami nyilván ellenfelünk esélyeit növelik. Egészen jól összeállt a csapat, s bár a bajnoki mérkőzésen lenne eltiltottunk, ez a Magyar Kupa küzdelmeire nem vonatkozik, így szinte a komplett kerettel tudunk majd kiállni. Nincsenek hiú ábrándjaink, egy Megyei I-es csapat ellen játszunk holnap idegenben. Mindenképpen jó mérkőzést szeretnénk játszani, és mint tudjuk, a labda mindenkinek ugyanolyan kerek, bármi előfordulat.

 

A megyei II. osztály harmadik helyén tanyázó Gérce az egy osztállyal feljebb szereplő, és a megyei I-ben a 12. pozíciót elfoglaló Kemenesmagasit fogadja.

- Szerintem mindenhol gondot okoz a hétközi forduló, ezalól mi sem vagyunk kivételek - mondta Boros Miklós, a Gérce edzője. - Főiskolán, egyetemen tanuló játékosaink nem nagyon tudnak hazajönni ilyenkor Győrből, Veszprémből, de a délutános műszakban dolgozóknak is gondot okoz. Sérültjeink is akadnak, de nem adjuk fel. Kérdés persze az is, hogy az ellenfelünknél mi a helyzet. Sajnos a szezon kezdete óta sérüléshullám kísér bennünket. A tisztes helytállás a célunk, persze nem tudhatjuk, hogy mi sül ki holnap.

- Egyelőre fogalmam sincs, hogy egyáltalán ki tudunk-e állni Gércén, illetve ha igen, kiket küldünk pályára - mondta Kovács Károly, a Kemenesmagasi szakosztályvezetője. - Öt-hat hiányzónk biztosan lesz, vannak akik iskolában ülnek és akadnak olyanok akik dolgoznak. Rajtuk kívül még sérültjeink is vannak, így azt hiszen nem meglepő, hogy nehéz esélyt latolgatni. Azt tudjuk, hogy jó kis csapat a Gérce, így biztosan nagyon nehéz dolgunk lesz. Bízom bent, hogy az ifistákkal megerősített csapatunk kivívja a továbbjutást.

 

A megyei II. Szombathelyi-csoportjának negyedik helyén tanyázó Ják a megyei I. ötödik helyén álló Rábapatyot látja vendégül.

- Eddig háromszor játszottunk idegenben a Magyar Kupa küzdelmei során, háromszor győztünk is - mondta Németh Zsolt, a Ják edzője. - Igaz, mindig alacsonyabb osztálybeli ellenfél ellen sikerült. Holnap otthon játszunk a Megyei I-es Rábapattyal, így akár már a döntetlen is elég lenne. Mindenképpen a továbbjutás a célunk. Tudjuk, hogy jó csapat, az osztályukban is egész jól szerepelnek. Igyekszünk kárpótolni a hétvégi rangadón a Püspökmolnári ellen elszenvedett vereség miatt a nézőinket.

- Eddig kimondottan jó formát mutatott a csapat, ugyanakkor a hétvégi vereség kissé megfogta a srácokat - jelezte a rábapatyiak mestere, Haraszti Zsolt. - Talán ennél is nagyobb gondot jelent, hogy egyelőre nem tudom milyen összeállításban játszunk Jákon - munkahelyi problémák miatt ugyanis szinte biztos, hogy jónéhány játékosomra nem számíthatok. Nincs túl sok információm a jákiakról, azt tudom, hogy sok szombathelyi játékos erősíti a keretüket. Egyértelműen a továbbjutás a célunk.

A megyei II. osztály nyolcadik helyezettje, a Vasalja a megyei I. osztály előkelő második helyén álló Jánosháza ellen igyekszik kivívni a továbbjutást.

- A fiúk készülnek, igaz, sok a főiskolás, így csak a közelebb tanulók tudnak hazajönni a meccsre - kezdte Gellicz Róbert, a hazaiak elnöke. - Nagyon bízom benne, hogy legalább a 70 %-os kerettel ki tudunk majd állni. Nem szeretnénk nagy pofonba beleszaladni, a tisztes helytállás a célunk. Erősebb csapat ellen játszunk, ez tény. Ennek ellenére bármi előfordulhat, a meccs 0:0-ról indul, mi pedig mindenképpen pozitívan állunk hozzá. Játszani kell és kész.

- Nagyon rossz időpontban van a meccs időpontja, így momentán fogalmam sincs, hogy a munkahelyi elfoglaltságok miatt kikre számíthatok és kiket kell nélkülöznöm - így Szentgyörgyi József, a Jánosháza trénere. - Ráadásul Vasalja nincs is a szomszédban, fél kettőkor már útra kell kelnünk. Természetesen nem becsüljük le az ellenfelet, de szeretnénk továbbjutni - jó lenne ezt követően ugyanis egy igazán komoly csapattal megmérkőzni. Pintér sérült, Káldi kapott egy könyököst az arcába, ők biztosan nem játszhatnak. 


A Csákánydoroszló-Sárvár mérkőzést a hazaiak kérésére szeptember 28-án, 16 órára halasztották.

A szerdai találkozók tudósításait honlapunkon a lefújást követően folyamatosan frissítve olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!