Sport

2014.10.02. 13:00

Elrajtoltak a kosárutánpótlás-bajnokságok

Az utánpótlás korosztályokban már megkezdődtek a bajnokságok. A fiúknál minden kategóriában van szombathelyi és körmendi érdekeltség.

Horváth Erika

Fiú kosárlabdában Szombathelyen és Körmenden is gőzerővel zajlik az utánpótlásképzés, a kosaraspalántákat öt korcsoportban junior, kadet, serdülő, gyermek és kenguru versenyeztetik. A Körmendi Törpördögök nyolc, a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia (SZOKA), a Falco KC, illetve az Ifjú Sólymok összesen jelenleg kilenc csapatot mozgat, a szombathelyieknél ez a szám később a gyermekek és a kenguruk fejlődésének függvényében tovább növekedhet.

A juniorok (U18) már sikeresen túlvannak a kiemelt bajnokságban való részvételéért rendezett selejtezőtornán. A SZOKA címvédő ebben a korosztályban. A hazai rendezésű selejtezőből százszázalékos teljesítménnyel lépett a legjobb 12 közé: a Tiszaújvárost 97-37-re, a Törökbálintot 74-71-re, a Kecskemétet 89-53-ra, a Szonoki Olajt pedig 62-56-ra győzte le. A Körmendi Törpördögök Budapesten vendégeskedett, és három győzelemmel és egy minimális verséggel szintén továbbjutott. Az Újpestet 63-42-re, a Bajai Bácskát 78-49-re, a Budaörsöt 107-63-ra múlta felül, a Budapesti Honvédtól 76-74-re kapott ki. A hétvégén megkezdődik az alapszakasz; a két vasi gárda a hatcsapatos nyugati csoportban vív körmérkőzést. A Körmend pénteken Pécsen kezd, a SZOKA szombaton 12.30-kor a Kőbányát fogadja a Sugár úti csarnokban.

A kadetek (U16) első selejtezőkörében a tavalyi jó eredményük miatt a Törpördögök harmadik, a SZOKA negyedik lett még nem kellett bekapcsolódniuk a kiemeltek közé törekvő vasiaknak. A hétvégi 2. fordulóba viszont már igen. Egyik sem örül a sorsolásnak, hiszen négyes csoportjukban rajtuk kívül még a Sopron is erős csapat, és csak két együttes kerülhet a kiemeltek közé. A vízválasztó tornának a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium ad otthont szombaton és vasárnap.

A vasiak programja. Szombat, 11.00: Szombathelyi Kosárlabda Akadémia - Soproni SI. 12.45: Körmendi Törpördögök -Széchenyi KA, Győr. 17.00: Győr -SZOKA. 18..45: Körmend -Sopron. Vasárnap, 10.45: SZOKA -Körmend.

A serdülő, U14-es korosztály jövő héten a területi alapszakasszal kezdi meg a szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!