Sport

2017.01.17. 19:35

A Haladás 2-0-ra kikapott Mattersburgban

Mattersburg - Idei első felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata 2-0-ra kikapott az osztrák elsőosztályú SV Mattersburg vendégeként.

Pum András

SV Mattersburg-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0 (2-0).

- Mattersburg, akadémia, műfüves pálya, 100 néző, vezette: Lesar.

Haladás: Gyurján - Polgár, Wils, Jancsó, Bosnjak - Kovács, Iszlai - Rácz, Calvente, Halmosi - Williams. II. félidő: Gyurján (Lévay, 60.) - Schimmer, Kovács, Jagodics, Hídvégi - Kiss B., Overgoor - Kiss T. (Kovalovszki, 75.), Tóth M., Dombi - Williams (Szántó, 67.). Edző: Mészöly Géza.

A tízcsapatos osztrák elsőosztály utolsó helyén tanyázó mattersburgiak ellen hosszú sérülése után ismét pályára lépett a nyáron igazolt spanyol Ezequiel Calvente. Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét kapu előtt kisebb helyzetek adódtak. A 20. percben Halmosi bal oldali beadását éppen Calvente tűzte rá 16 méterről, de Kuster nagyot védett. Egy perc múlva viszont egy bal oldali beadást Havlik öt méterről a bal felső sarokba fejelt (1-0). Ezt követően mezőnyjáték folyt, majd a 44. percben Rath 18 méteres szabadrúgása a felugró sorfalon irányt változtatva a bal felsőbe vágódott (2-0).

A szünetben hetet cseréltek a vasiak, a pályára lépő fiatalok különösen lendületesen futballoztak. Az 58. percben Kovács 35 méterről a felső lécet találta el. A folytatásban is nagy iramú, változatos küzdelem folyt a pályán, ám nagy helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki. Az összecsapás jól szolgálta a felkészülést, mindkét együttes nagy tempót diktált a farkasordító hidegben.

Gólszerzők: Havlik (21.), Rath (44.).

Mészöly Géza: - Hasznos edzőmeccset vívtunk egy nagyon gyorsan futballozó, agresszív együttes ellen. Ahhoz képest, hogy ez volt az első találkozónk, mind az első, mind pedig a második félidőben tisztességgel helytálltunk, felvettük a ritmust. Az ilyen nemzetközi mérkőzésekből lehet igazán sokat tanulni, hogy lássuk, miben kell fejlődnünk.

Kovács Lóránt (labdával) járt a legközelebb a gólszerzéshez, a középpályás felső kapufát lőtt Fotó: Unger Tamás

Jobb oldali támadó középpályást igazolt a Haladás. A Debreceni VSC 23 esztendős futballistája, Mészáros Karol egy évig kölcsönben Szombathelyen futballozik. A 175 cm magas, galántai születésű játékos hazájában, Szlovákiában a Slovan Bratislava, a Zlaté Moravce együttesében szerepelt. Mészáros - fiatal kora ellenére - hazájában már 90 bajnokin játszott. A szlovák U21-es válogatottban 20 alkalommal szerepelt, három gólt szerzett. Egy éve érkezett Magyarországra, a Puskás Akadémiához. Felcsúton mind a 14 tavaszi bajnokin pályára lépett, háromszor volt eredményes a szlovák-magyar, így nem légiósnak számító labdarúgó. Nyáron Debrecenbe szerződött, négyszer volt kezdő, ötször csere és három Európa-liga meccsen jutott lehetőséghez. Eddigi magyarországi pályafutása során tehát 23 NB I-es meccsen három gólt jegyez. A szerződés szerint a zöld-fehéreknek opciós vásárlási joguk van a futballista esetleges megvásárlására. A transfermarkt.de oldal által 250 ezer euróra taksált játékos ma délelőtt már a vasi megyeszékhelyen edz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!