Sport

2016.11.28. 19:15

Elúszott a döntetlen- A HVSE 12 partijából tíz remivel, kettő vereséggel zárult

Szombathely- A Haladás VSE-Infraplan NB I-es sakkcsapata nem tudta kiharcolni a döntetlent a Dunaharaszti ellen.

Horváth Erika

Haladás VSE-Infraplan- Dunaharaszti MTK 5-7. - Szombathely, NB I-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Az NB I-es bajnokság 3. fordulójában a több más csapathoz hasonlóan megerősödött, négy külföldi sakkozót is bevető, hét táblán nagyobb értékszámmal rendelkező Dunaharaszti vendégeskedett a szombathelyieknél. A hazaiaknak a papírforma szerint legfeljebb döntetlenre volt esélye, ám végül ezt nem sikerült elérniük.

A 12-ből tíz táblán megosztoztak a ponton a riválisok. Négy parti - Babula Vlastimil-Stevic Hrvoje (1. tábla), Jankovic Alojzije-Grigoriants (2.), Németh Miklós-Almási István (5.) és Kiss Attila-Popovics Ádám (8.) - gyors döntetlennel zárult. A 3. táblán Ruck Róbert gyaloghátrányba került, de a végjátékban döntetlenre tudta menteni a Gonda László elleni mérkőzést. Polák Tomas (4) gyalogelőnyben nyerésre állt, de Jovanovic Zoran végül nem engedte át neki a teljes pontot. Dr. Kovács Gábor (6.) betegen is vállalta a játékot. A középjátékig küzdött, aztán megegyezett Kovacevic Blazimirrel a pontfelezésben. Petényi Tamás (7.) hátrányos állásba került Faragó Ivánnal szemben, a kölcsönös időzavar segített neki egalizálni. Ruck Tamás (10) a megnyitás után minimális előnyt harcolt ki a női olimpikon Papp Petra elleni partiban; időzavar és kölcsönös tisztáldozatok után újabb remi született. Ugróczky Péter (12.) túl gyorsan és pontatlanul játszott, halvány előnyét így nem tudta megőrizni, döntetlen végjátékba menekült Kökény Norberttel szemben. Csupán két partiban lett a teljes pont az egyik játékosé, sajnos mindkettőben a hazai sakkozó volt a szenvedő fél. Farkas Gábor (9.) a megnyitás után látványos tisztáldozatot hozott, két gyalogot kapott. Sikerült kitérnie az örökös sakk elől, de az ötórás parti végjátékában Tompa János érvényesíteni tudta tisztelőnyét. Lakos Nikoletta (11.) már a megnyitásban idő- és álláshátrányba került. Megpróbált kompenzációt keresni, de nem sikerült. A fiatal Grimm Dániel meg tudta tartani előnyét. Remizett: Babula, Jankovic, Ruck R., Polák, Németh M., dr. Kovács G., Petényi, Kiss A., Ruck T., Ugróczky.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!