Emlékérmet kaptak a Haladás-legendák

2017. július 03., 17:50 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
SZOMBATHELY - A Vas Megyei Közgyűlés elnökének emlékérmét kapta Halmosi Zoltán, Király Ferenc és Gerencsér Ferenc.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A közelmúltban töltötte be 70. életévét Halmosi Zoltán, a Haladás 11-szeres válogatott futballistája - a legendás középpályás 306 alkalommal húzta magára a zöld-fehér szerelést. Rajta kívül szintén 70. születésnapját ünnepelte Gerencsér Ferenc, a Haladás öregfiúkcsapatának alapítója, vezetője, és 65 éves lett Király Ferenc: a védő 260-szor szerepelt a Haladásban. A három születésnapost - családtagjaik, így például az édesapjuk nyomába lépő, a jelenleg is a Haladásban futballozó Halmosi Péter, Király Gábor jelenlétében - a megyeházán Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Marton Ferenc és Kondora Bálint, a közgyűlés két alelnöke köszöntötte és látta vendégül ebédre. A három ünnepelt a Vas Megyei Közgyűlés emlékérmét, a Batthyány-érmet kapta.


Balról: Király Ferenc, Halmosi Zoltán és Gerencsér Ferenc a kitüntetésekkel 	Fotó: Unger Tamás

- A Vas megyei önkormányzat évente két alkalommal ad át kitüntetéseket - mondta Marton Ferenc. - Ezúttal három kiváló sportember kapja az elismeréseket. Mindhárman nagyszerű sportemberek, és a mai fiatalok számára követendő, példaértékű a klubhűségük, a futballszeretetük és nem utolsósorban a családi életük is. Halmosi Zoltán kiváló középpályás, Király Ferenc remek védő volt, mindketten a Haladás legendás, sok nagy sikert elért játékosai. Gerencsér Ferenc nélkül pedig nem létezne a Haladás öregfiúkcsapata, általa a legkisebb faluba is eljut az együttes, és megfelelő módon népszerűsíti a zöld-fehéreket.

Az ünnepeltek meghatottan és büszkén köszönték meg az elismeréseket. Mindhárman hangsúlyozták: ameddig csak élnek, a Haladásért, a megyéért, és városért dolgoznak.

Pum András

2017. július 03., 17:50 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...