Sport

2017.02.22. 19:25

Labdarúgó emléktorna utánpótlásgárdákkal

Bük - Az idősebbeknél (U14) mosonmagyaróvári, a fiatalabbaknál (U8) szentgotthárdi sikerrel zárult az utánpótláskorú labdarúgóknak kiírt, idei dr. Szalai Ferenc Emléktorna.

Tóth Gábor

Bük hajdani háziorvosára, sportvezetőjére, dr. Szalai Ferencre emlékezve két korcsoportban rendezett labdarúgótornát a Büki Művelődési és Sportközpont Könyvtár, valamint a Büki Régiós Utánpótlás Futball Klub (BRUFK) a városi sportcsarnokban.

Az U14-es korcsoportban, a 2003-2004-ben születetteknél 10 csapat meccselt, két csoportban kezdődtek a küzdelmek. Az A csoportban zajlott kiegyenlítettebb csata, a házigazda BRUFK mellett a Szentgotthárd és a Mosonmagyaróvár pályázott jó eséllyel a döntőt érő csoportgyőzelemre, végül a kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó mosoniak kerültek a fináléba. Ahol a B csoport meglepetésgárdájával, a Lurkó UFC második együttesével találkozhattak. Az MTE magabiztosan szerezte meg a győztesnek járó serleget (3-1). A bronzmeccset a BRUFK nyerte a Lurkó I. csapatával szemben (2-1).

A szentgotthárdiak győztes U8-as csapata. Állnak balról: Gerebics Gergő, Muszka Barnabás, Molnár Ádám, Laczó Bálint, Benczik Márk, Skaper Botond, Moldován Levente. Elöl: Klement Martin Fotó: Zankócs Brigitta

Végeredmény, U14: 1. Mosonmagyaróvár, 2. Lurkó II., 3. BRUFK, 4. Lurkó I., 5. Szentgotthárd, 6. Haladás Futsal, 7. Nebuló, 8. Király, 9. Sopron, 10. Soproni FAC. Különdíjak, legjobb kapus: Gaál Áron (Szentgotthárd). Legjobb mezőnyjátékos: Bertók Raul (Mosonmagyar-óvár). Gólkirály: Markó Máté (Lurkó I.) 8 találattal.

Az U8-asoknál (2008/2010) hat együttes futballozott, mindenki játszott mindenkivel - és alaposan körbe is verték egymást a csapatok. A végelszámolásnál a Szentgotthárd, a SFAC és a Lurkó is 10 ponttal állt. Az egymás elleni eredményeket és a gólkülönbséget is számítva végül a Szentgotthárd nyert a soproniak előtt.

Végeredmény, U8: 1. Szentgotthárd 10 pont (9-2), 2. Soproni FAC 10 (9-3), 3. Lurkó 10 (8-2), 4. Lukácsháza 7 , 5. BRUFK 6, 6. Devecser 0. A győztes csapat névsora: Klement Martin, Moldován Levente, Laczó Bálint, Skaper Botond, Molnár Ádám, Muszka Barnabás, Benczik Márk játékosok, Gerebics Gergő edző.

A díjakat dr. Szalai Ferenc fia, Szalai Márton, valamint Bük polgármestere, dr. Németh Sándor adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!