Sport

2017.06.30. 10:16

Eredményes fél szezont futott az olasz második ligában Perl Zoltán, de a jövő egyelőre kérdéses

Jó fél szezont futott az olasz második vonalban, de csapata nem jutott fel az első ligába, így még kérdéses, hogy folytatja a pályafutását Perl Zoltán válogatott kosárlabdázó, a Falco KC volt csapatkapitánya. Most gőzerővel készül az Eb-re.

Tóth Gábor

A Falcóban nevelkedett Perl Zoltán 2015 nyarán igazolt Olaszországba. Az első szezonja kifejezetten jól alakult az Európa egyik legerősebb bajnokságaként számon tartott olasz élvonalban. A 2016/2017-es pontvadászatban azonban már kevesebb szerepet kapott az Orlandina Basket együttesében. Így a több játéklehetőség reményében ez év elején klubot - és osztályt - váltott, elfogadta a második vonalban a feljutásért küzdő Treviso Basket ajánlatát. A szombathelyi játékos számításai beváltak, egyből alapembere lett a csapatnak, sok időt töltött a pályán - ám a Treviso elbukta a feljutást, a következő szezont is a másodosztályban kezdi.

- Abszolút bejött a klubváltás, a Trevisónál kezdő játékosként számítottak rám, meccsenként 25-30 perceket töltöttem a pályán, és a játék is jól ment - árulta el Perl Zoltán. - Az olasz másodosztály is erős pontvadászat, így volt lehetőségem tovább fejlődni, erősödni, és nem utolsó sorban tapasztalatot szerezni. Csak hát a vége nem úgy sikerült, ahogyan reméltük. Az alapszakaszt ugyan megnyertük, de aztán szembesültem egy számomra furcsa szabállyal: az olasz másodosztályban a play-off előtt is lehet igazolni, erősíteni. Így az erőviszonyok alaposan felborulnak. Ettől függetlenül maguknak is köszönhetjük a kiesést, mert ugyan az első kört még sima 3-0-val vettük, de a második körben mindkét hazai meccsünket elbuktuk - igaz, hogy mindkét vereség csak egy labdán múlt, de hazai pályán illett volna győznünk. Így számomra a bajnokság május végén véget ért. Pihentem két hetet, aztán elkezdtem az egyéni edzéseket. Igyekeztem feltöltődni, kint voltam például a Falco meccsein is, örültem volt csapatom, volt csapattársaim sikerének.

- Most elsősorban azért dolgozom, hogy a válogatott július 12-én kezdődő edzőtáborába tökéletes állapotban érkezzem meg - jelezte Perl Zoltán. - Nagyon várom már az összetartást, mindig kiváló a hangulat, és minőségi a szakmai munka a nemzeti csapatnál. Várom már az Európa-bajnokságot is. A selejtezősorozatban elért eredményeink alapján joggal lehetünk bizakodóak. Persze a kontinenstornán erősebb ellenfeleink lesznek, de én például két győzelmet remélek a csoportban. Valószínűleg nem a spanyolok ellen fogunk diadalmaskodni, de szerintem a román válogatott annak ellenére is megfogható, hogy hazai pályán játszik - és még egy győzelmet össze kell kaparnunk!

- Most elsősorban az Eb lebeg a szemem előtt, de nem tagadom, a jövőm is foglalkoztat - folytatta Perl Zoltán. - A Treviso jelezte, hogy elégedett volt velem, számítana rám a következő szezonban is. Ám az olasz másodosztályban csak két légiós játszhat. Így sok függ attól, hogy a klub milyen posztokra tud olasz játékosokat szerződtetni - egy, két héten belül ez talán kiderül. Egyébként én is jól éreztem magam Trevisóban, hajlok a folytatásra. Nem tagadom, elsősorban külföldön szeretnék játszani, hiszen már van mögöttem két Olaszországban eltöltött év. Persze ha nem érkezik kedvező ajánlat, akkor az is elképzelhető, hogy hazatérek Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!