Sport

2015.07.28. 12:42

Eredményesen szerepeltek a szombathelyi, rumi egyesület versenyzői az országos roncsderbibajnokságon

Kerkabarabás - Eredményesen szerepeltek a szombathelyi és a rumi versenyzők az országos roncsderbibajnokság negyedik futamán.

Tóth Gábor

A Zala megyei Kerkabarabáson foghíjas volt a mezőny, „csak" 46 autó állt rajthoz, ugyanis az előző, gyenesdiási erőpróba alaposan megviselte a futóműveket, sok versenygépet nem tudtak megjavítani időben. Ennek ellenére a résztvevők remek versenyt vívtak, a rendezés, a hangulat remek volt, a pályát pedig kiválóan előkészítették. A mezőnyben természetesen ott voltak az Auto-Crash Szombathely SE és az Autó Sport Klub Rum pilótái is. Mindkét vasi csapat eredményes versenyt produkált, de a szombathelyieknek volt okuk a bosszankodásra is, hiszen Lájer Róbert büntetés, Berta Norbert pedig műszaki probléma miatt bukta el az első helyet. A nehézségek – és az egyre élesedő párharcok – ellenére azért bőven hoztak haza érmeket a vasi pilóták.

A szombathelyi Berta Norbert (elől) remekelt, technikai problémái ellenére is második lett széria kicsi kategóriában. Fotó: Kámán András

Vasi érmesek, szuperfutam: 1. Németh Frigyes (Szombathely). Széria nagy: 1. Németh Frigyes (Szombathely). Széria kicsi: 2. Berta Norbert (Szombathely). Széria közép: 2. Viszket Krisztián (Rum), 3. Németh Máté (Rum) Lada: 2. Friss Imre (Szombathely), 3. Lájer Róbert (Szombathely). Ifi II.: 1. László Dávid (Rum). Ifi III.: 1. Németh Laura (Rum). A csapatverseny állása: 1. kustánszeg 120 pont, 2. Auto-Crash Szombathely SE 118, 3. Autó Sport Klub Rum 106. A következő, 5. futam: augusztus 23., Kustánszeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!