Sport

2014.10.27. 15:50

Érmek a hegyről

Tatabánya - Szépen szerepeltek a szombathelyi kerékpárosok a 21 Tatabánya Downhill Kupa MTB-versenyen.

Tóth Gábor

Ennek a versenyformának a lényege, hogy ki tud hamarabb lejutni a rajtból a célba. A stopper mellett a tereppel is meg kellett küzdeniük a mountain bike-osoknak: rengeteg szikla, leléptető, kanyar tarkította a pályát, mindez egy meredek hegyoldalban. A két nap alatt a versenyzők gyakorolhattak, bejárhatták a pályát, majd egy időmérő futam következett, a legjobbak pedig a döntőben is rajthoz állhattak. A pálya a Tatabánya Kilátótól indult, majdnem a városig ért le, nagyjából 700 méter hosszú volt, 150 méteres szinteséssel.

A szombathelyi színeket a www.4sport.hu három versenyzője, Hajós Kornél, Varga Richárd és Ziskó Balázs képviselte. A leggyorsabbnak idén is a budapesti Palotai Gábor (Limit Racing) bizonyult 1:12,8-as időeredménnyel. A szombathelyi trióból Ziskó Balázs megnyerte a szenior korosztályt. Az 1:18,3-as eredménye az abszolút listán az előkelő 5. helyhez volt elegendő. A juniorok mezőnyében Hajós Kornél 1:27,2-as idővel ezüstérmet szerzett (abszolút 13.). Az elit kategóriában Varga Richárd 5., abszolútban pedig 10. lett (1:19,9). A vasiaknál komolyabb esés nem nehezítette a versenyzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!