Sport

2017.04.04. 19:05

Érmek a sáncokról

Kőszeg - Remekül szerepeltek a Kőszegi SE gyermek és serdülő síugrói a téli versenyidőszak második szakaszában.

Tóth Gábor

A steiermarki bajnokság három versenyén is szerepeltek a Kőszegi SE sportolói az elmúlt hetekben - Murauban, Mürzzuschlagban és az eisenerzi Erzbergarenában rendezték meg az ausztriai versenysorozat februári és márciusi fordulóit.

A kőszegi fiatalok a kevés havas edzés ellenére is tudtak javítani teljesítményükön. Kelemen Zalán és Tuczai Izabella esetében ez dobogós helyezéseket jelentett.

Igaz, az edzéseken mutatott reményteli ugrásokat nem mindig tudták a gyerekek bemutatni versenyen. A záró versenyt követően kihirdették az öt forduló összesített végeredményét is.

Ez alapján Zalán a 2., Izabella pedig a 3. helyen végzett. Molnár Flórián a szlovéniai Kranjban megrendezett Cockta Pokalon szerepelt eredményesen. A sérülésből lábadozó Vörös Virág tovább folytatta rehabilitációját, a sportkórházban megtartott ellenőrző vizsgálaton mindent rendben találtak orvosai.

A Villachban megrendezett 2017-es veteránsíugró-világbajnokság Tuczai Péter képviselte Magyarországot, méghozzá igen eredményesen, ugyanis aranyéremmel tért haza.

A síugrószakosztály sportolói Molnár László, Tuczai Péter és Szilágyi János irányítása mellett készültek, versenyeztek.

Érmes eredmények:

Raif-feisen Landescup, Murau: 2. Kelemen Zalán (K20, gyerek I.), 3. Tuczai Izabella (K20, lány II.). 28. veterán-világbajnokság, Villach: 1. Tuczai Péter (K30, 40-44 évesek). Raif-feisen Landescup, Mürzzuschlag: 3. Kelemen Zalán (K18, gyerek I.), 3. Tuczai Izabella (K28, lány II.). Raiffeisen Landescup, Erzbergarena: 1. Kelemen Zalán (K15, gyerek I.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!