Sport

2016.07.29. 19:40

Kötélugrás: Érmek a vk-ról - A csapatszámokban kerültek dobogóra

Szombathely - Érmekkel megrakodva tért haza a Kötélugró Klub Szombathely négy versenyzője a portugáliai világkupáról.

Horváth Erika

Négy versenyzővel vett részt a kötélugrósport egyik világszövetsége, a World Jump Rope Federation (WJRF) világkupáján a Kötélugró Klub Szombathely. A portugáliai Bragában 25 országból 665 versenyző mutatta be tudását a különböző korosztályokban. A szombathelyiek elsősorban a csapatversenyre koncentráltak, de azért egyéniben is megméretkeztek. Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványai közül Varga Flóra az U14-esek között szerepelt és - a két gyorsasági számot és a szabadonválasztott-gyakorlatot magában foglaló - összetett versenyben minimális különbséggel lecsúszva a dobogóról a negyedik helyen végzett a 42 fős mezőnyben. Az U16-osoknál 72-en indultak. A legjobb szombathelyi összetett eredményt Simon Tira érte el - ő is negyedik lett, szintén nem sokkal lemaradva az éremről. A részfeladatok közül Komlósi Kata triplázása (121) negyedik, Nagy Lola szabadon választott gyakorlata ötödik helyet ért.

Bragában az érmes szombathelyi kötélugrók (balról): Simon Tira, Nagy Lola, Varga Flóra. Elöl: Komlósi Kata
Fotó: Czika László

A négy lány egy kvartettet alkotva indult a csapatversenyben, és az egy- és a kétköteles verzióban is összetett bronzérmet szereztek - csupán két amerikai gárda tudta őket megelőzni. Minden számban külön-külön is hirdettek eredményt. A nyolc versenyszámból ötben dobogóra állhattak a szombathelyiek. Az egyköteles versenyben a 4x30 mp-es futásban harmadikak, a 2x30 mp-es duplázásban másodikok lettek. A kétköteles versenyben a szabadon választott hozott ezüstöt, míg a 3x40 mp-es és a 2x1 perces futás is bronzot.

De ezzel még nem volt vége, hiszen a Varga Flóra, Komlósi Kata, Nagy Lola, Simon Tira összetételű négyes négy számban is bekerült abba a fináléba, ahová minden korosztályból válogatottak be a legjobbak közül. Itt már nem 16, hanem csak a centerpályán folyt a verseny. A gyorsasági feladatokban, a 4x30 mp-es futásban, a 2x30 mp-es duplázásban, valamint a kétköteles 2x1 perces futásban nem tudtak javítani korábbi eredményükön a szombathelyi lányok. Viszont a négyes kétköteles szabadon választott gyakorlatukkal kiemelkedően - Füle Magdolna elmondása szerint felszabadultan és hibátlanul - teljesítettek. És ez bronzérmet hozott számukra a felnőttekkel is megtűzdelt mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!