Sport

2017.03.27. 18:20

Érmekkel tértek haza a világjátékokról a kőszegi padlóhokisok

Körkép - Parádés eredményekkel tértek haza a Kőszeg-Wink Padlóhoki SC sportolói az Ausztriában rendezett Speciális Olimpia Téli Világjátékokról.

Tóth Gábor

Az ausztriai világjátékokon 105 ország 2600 értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolója vett részt. A 33 magyar versenyző öt sportágban (alpesi sí, hófutás, műkorcsolya, gyorskorcsolya, padlóhoki) adott számot tudásáról, felkészültségéről. A magyar küldöttségben természetesen ott voltak a kőszegi padlóhokisok (Böcskei Lajos, Gerencsér Gábor, Horváth Miklós, Zelenák Balázs, Zelenák Szabolcs) és hófutók (Vigh Barbara, Kurucz Tamás). A padlóhokisokat Németh István és Pintér István edzőként, míg Barabásné Győrvári Adrienn segítőként kísérte el, és a hófutók is számíthattak edzőjük, Wimmer László segítségére.

Az éremgyűjtést a hófutók kezdték. Kurucz Tamás 100 méteren bajnok lett, 200 méteren éppen csak lecsúszott a dobogóról. A lányok 100 méteres távján az élete első nemzetközi erőpróbáján rajthoz álló Vígh Barbara bronz-, 200 méteren ezüstérmes lett. A 4x100 méteres vegyes váltóval pedig a dobogó második fokára állhattak fel. A kőszegi játékosokra épülő padlóhokiválogatott pedig 1997, 2005, 2009 és 2013 után ötödik alkalommal is megnyerte a világjátékokat.

Az aranyérmes magyar padlóhokiválogatott kőszegi tagjai. Balról Gerencsér Gábor, Böcskei Lajos, Németh István edző, Barabásné Győrvári Adrienn segítő, Pintér István szakágvezető, Zelenák Balázs, Horváth Miklós csapatkapitány, Zelenák Szabolcs Fotó: Kőszeg-Wink Padlóhoki SC

- A sportolók és az edzők részéről is sok munka van ezekben a szép eredményekben - jelezte Pintér István. - Igyekeztünk méltóképpen képviselni Magyarországot, örülünk, hogy ez sikerült. Külön köszönjük a szurkolók segítségét - támogatóinknak köszönhetően a padlóhoki elődöntőjére például 50 fős szurkolói busz érkezett Grazba, de rengeteg a magyar Ausztriában, végig éreztük a támogatásukat.

A padlóhoki-válogatottból ki kell emelni a csapatkapitány Horváth Miklóst, aki harmadik világjátékok-győzelmét gyűjtötte be, valamint a kapus Gerencsér Gábort, aki hatodik alkalommal vett részt a világjátékokon, és ötödször vehetett át aranyérmet. Minden szépen alakult, elégedetten tekinthetünk vissza a mögöttünk hagyott napokra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!