Sport

2016.05.27. 18:15

Erőt demonstrált az Egis Körmend, lesz ötödik meccs Szolnokon

Önbizalomtól duzzadó játékkal, klasszis védekezéssel már a második negyedben lemosta a pályáról ellenfelét a Körmend. Ezen a találkozón esélye sem volt a Szolnoknak így vasárnap este, a Tisza partján dől el, melyik csapat lesz ott a döntőben.

Németh Zsolt

 

Körmend, 2000 néző V: Földházi, Benczur, Györffy

KÖRMEND: PETTY 13/9, CHANNELS 14/6, MCKINNEY-JONES 9/3, DICKERSON 19/3, DUINKER 18

CSERE: FERENCZ 12/6, TÓTH N. 2, LAKOSA 2

Vezetőedző: Hencsey Tamás

SZOLNOK: Vojvoda 7, Kovács -, Vrbanc 8/6, Milosevics 8, Keller 8/3

Csere: Boriszov -, Jones 8/6, Gregory 8, Zsíros 6/6, Rudner -, Peringer -

Vezetőedző: Sztojan Ivkovics

Az eredmény alakulása. 5. p.: 11-4. 8. p.: 20-12. 14 p.: 28-17. 18. p.: 35-17. 23. p.: 49-26. 28. p.: 59-34. 35. p.: 72-43. 38. p.: 82-50.

A mérkőzés előtt – bár nem volt szükség a hangulat további fokozására – a hazai drukkerek nagy örömmel fogadták a bejelentést, hogy az Egis Körmend csapatkapitánya, Ferencz Csaba a következő szezonra is elkötelezte magát nevelőegyesületéhez. A Szolnokból ezúttal is kimaradt az egyetlen irányító, Wittmann Krisztián.

Kevés kosárral indult a küzdelem. Milosevics a 3. percben egyenlített 2-2-re.

Aztán beindult Petty. Majd Channels és Duinker is betalált, 11-4-nél már időt kért Sztojan Ivkovics. Jones két triplájával közelített az Olaj, de volt válasza az Egis Körmendnek. Vrbanc dobott öt pontot, de csak felezni tudta vele a különbséget a kisszünet előtt. Channels és Petty is egy triplával növelte a fórt, zúgott a „Tíz-Tíz! rigmus. A harmadik körmendi hármas után újabb idővel igyekezett rendezni a sorokat Ivkovics mester, mert öt perc telt el, de még nem volt pontja csapatának a negyedben. (15. p. 31-17) És még egy darabig nem is lett. Ferencz viszont már a harmadik személyi hibáját kapta. Elképesztően védekezett az Egis Körmend, Hencsey Tamás remekül forgatta csapatát, de a közönségen sem múlt semmi. Fergeteges volt a hangulat. Keller a 18. percben büntetőből dobta az Olaj első pontját a játékrészben. 17 pont volt a hazai előny. És hiába próbálkoztak a vendégek, a negyedben csupán négy pontot tudtak szerezni, valamennyit büntetőből. A nagyszünetre 19-4-es tíz perccel növelte húsz pontra előnyét a Körmend.

Vrbanc triplájával jött húsz alá az Olaj, de McKinney-Jones válaszolt. Petty is hármast dobott, már 23 ponttal ment az MTE. És nem állt meg a henger. McKinney-Jones duplája után mínusz 25-nél kért időt az Olaj. (24. p. 53-28) Állandósult ez a különbség, majd a negyed végén Milosevics büntetőivel fogyott kettővel. (61-38)

Az utolsó negyedben Dickerson duplája után már 27 volt közte, a lényeg eldőlt. (33. p. 65-38) Duinker kettesével már csak egy pont hiányzotta harminchoz. Sztojan Ivkovics beküldte a korábban szerepet sem kapó Zsírost, aki két triplával köszönt be. A másik oldalon Duinker szorgoskodott, nem csökkent a különbség. Sőt, Dickerson betörését köbvetően már 30 volt közte. Meg még kettő, és jöttek a szolnoki cserék. Meg a körmendi kosarak, és 36 ponttal győzött, életben tartva reményeit az Egis Körmend.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás – A csapatnak szóló gratulációval kell kezdenem! Ma hihetetlen energiákat fektettek a játékba és olyan védekezést sikerült produkálnunk, amihez hasonlót ugyan láttunk már az év során többször, de ma ez extrán sikerült. Ebből aztán tudtuk játszani a saját játékunkat, gyors, pontos támadásokkal. Ez volt a kulcs, és nem véletlen, hogy Teo Csizmics egész évben ezt sulykolja a fiúkba, hogy a jó védekezésből lehet jó ritmusú támadásokat vezetni, ezzel lehet nyerni. Ez ma abszolút sikerült, és köszönjük szépen a szurkolóinknak ,akik hihetetlen hangulatot teremtettek a csarnokban.

Sztojan Ivkovics: – Gratulálok a Körmendnek! Tudtuk, hogy harmadszor is zsinórban nem tudunk irányító nélkül olyan energiával és koncentrációval játszani. Ez abból is látszik, hogy 2, hogy 20 ziccert hibáztunk. Nem is a távoli dobások hiányoztak igazán, inkább ezek. Most megpróbálunk valahol magunkban plusz erőt találni vasárnapra. A motivációval nem volt gond, de nehéz egy jobb szerkezetű és fizikálisan is jobb állapotban lévő ellenféllel szemben játszani. Gratulálok Ferencz Csabának, jól döntött, hogy szülővárosában marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!