Sport

2017.09.03. 17:56

Értékes Viktória-pont a Rába partján

GYŐR A női labdarúgó NB I. 3. fordulójában a Haladás-Viktória FC gól nélküli döntetlent játszott a Győri ETO otthonában.

Pum András

Győri ETO FC-Haladás Viktória FC 0-0. - Győr, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Peitli.

Győr: Villares - Kovács L., Fél P., Ugarte, Süle - Fél A., Zemlényi (Bruna, 73.), Rodrigues, Sipos, - Dénes, Erdész. Edző: Horváth István.

Haladás-Viktória: Bíró - KOPCSÁNDI, BALOGH, TÓTH A., KUN - FÁBIÁN - Öreg, Harsányi, Manhart, Csidei (Kiss Zs., 69.) - Siklér. Edző: Simon Attila.

Az előzetes várakozásnak megfelelően a sérült Tálosi Szabina és Fördős Beatrix, vagyis a védelem két oszlopa nem tudta vállalni a játékot. Az első fél órában a szombathelyiek bátran, szervezetten futballoztak, mezőnyfölényben játszottak. Fábiánék több ígéretes, szép támadást is vezettek, ám az utolsó passzokat rendre elrontották, így igazi ziccert nem tudtak kialakítani. Aztán az osztrák légiós, Heike Manhart hátulról rúgást kapott a vádlijára, és noha nem kért cserét, teljesítménye - és ezáltal a csapaté is - visszaesett. A félidő hátralévő részében kiegyenlített játék folyt a pályán.

Szünet után a győriek mindent egy lapra tettek fel, a játék áttevődött a szombathelyi térfélre. Ám fölényük ellenére a masszívan védekező Viktória-védelmet nem tudták megbontani a Rába-partiak.

A vasiak hősiesen védekeztek, és habár az előrejátékra kevesebb energiájuk és lehetőségük maradt, a hazaiak sem tudtak helyzetbe kerülni. Ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre sürgősebb a győrieknek, ám komoly helyzetbe nem tudtak kerülni. Összességében egy jó iramú, de kevés helyzetet hozott mérkőzésen a szombathelyiek értékes egy pontot szereztek a Rába partján.

Simon Attila: - Elégedett vagyok a csapatjáték védekező részével és jó eredménynek tartom a döntetlent.

További eredmények: MTK-Diósgyőri VTK 2-1, Ferencvárosi TC-Újpest 11-3, Astra-Kóka 1-0.

A Haladás-Viktória a 4. fordulóban szombaton 15 órától a Ferencvárosi TC-t fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!