Sport

2016.05.04. 16:13

Esőben futott egyéni csúcsot Horváth György

Budapest - A SZoESE hosszútávfutója, Horváth György egyéni csúccsal negyedik helyezést szerzett az atléták 10 000 méteres országos bajnokságán.

Horváth Erika

Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően ezúttal is a Vasas Pasaréti Sportcentrum volt a helyszíne a 10 000 méteres ob-nak. Az időjárás most sem fogadta kegyeibe a futókat, a „hagyományoknak" megfelelően esett. A férfi főfutam alatt például pillanatok alatt 4-5 milliméternyi eső hullott alá. A SZoESE három versenyzőt nevezett. Kiemelkedik Horváth György eredménye, aki a 30 fős mezőnyben 30:55,69 perces egyéni csúccsal negyedik lett. A bajnoki címet Kovács Benjámin (UTE) nyerte el, ideje 29:47,46.

Horváth György (262) az esőben is nagyszerűen futott. Fotó: Mérei László/MASZ

- Közel két egyforma 5000 métert futottam. A második a szokásos hajrámmal volt gyorsabb. Örülök az egyéni csúcsomnak - összegzett Horváth György a verseny után. - Az idén még egy jó 1500 méter a fő célkitűzés, illetve Szombathelyen a 10 km-es ob-n akár a dobogóért harcban lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!