Sport

2015.08.25. 16:20

Európa Liga-meccs az Arena Savariában? - A hétvégén eldől, jön-e a röplabda-válogatott

Szombathely - Még minden esély megvan arra, hogy a jövő héten női röplabda Európa Liga elődöntőt láthassunk az Arena Savariában.

Horváth Erika

A 28 év után Európa-bajnokságra kijutott magyar női röplabda-válogatott az Európa Liga-sorozattal hangol a szeptember 26. és október 4. között Belgiumban és Hollandiában rendezendő kontinensviadalra. Az idei Európa Ligába hat válogatott nevezett, az oda-visszavágós körmérkőzések a hétvégén zárulnak. A Jan De Brandt vezette magyar együttes öt győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen áll. Pénteken és szombaton Lengyelországban játsszák az utolsó két csoportmeccsüket Sándor Renátáék. Ha csak az egyiket is megnyerik, biztosan elődöntősök. (De még egy 3:2-es és egy 3:1-es vereséggel is becsúszhatnak a négy közé.)

Szeptember 3., csütörtök és 6., vasárnap az elődöntők oda-visszavágóinak napja. Ha a magyarok ott lesznek a négy között, akkor Szombathelyen játszhatják a hazai elődöntőmeccsüket. Hogy melyik napon, az a helyezésüktől függ.

Sándor Renáta támad a tavalyi Savaria Kupán a Románia elleni találkozón  (Fotó: Unger Tamás)

Harminchat nemzetközi női röplabda Savaria Kupa után idén nem rendezték meg a 37-et. Vajon ezzel a mérkőzéssel kárpótolja a szövetség a szombathelyi szervezőket?

– Volt egy lezáratlan anyagi ügyünk a Magyar Röplabda Szövetséggel, a vita miatt szakadt meg a kapcsolatunk. Ám azóta új vezetése, új elnöksége van az MRSZ-nek, amely elismerte a tartozását, és ki is fogja egyenlíteni. Újraéledt a már 25 esztendős együttműködés közöttünk – mondta Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. igazgatója. – Sőt, már folyamatban van a hosszútávú együttműködési szerződésünk megújítása, amelyben az MRSZ, a Vas megyei szövetség és a cégünk mellett a megszűnt Vas Megyei Sportigazgatóság helyett Szombathely önkormányzata lesz a negyedik résztvevő. Ami az Európa Liga elődöntőt illeti, természetesen vállaltuk a házigazdai szerepkört, a két lehetséges játéknapra opciósan lefoglaltuk az Arena Savariát, illetve a szállásokat is. Ha sikerül a négybe jutás, az MRSZ munkatársai hozzák a kötelező taraflex borítást, mi pedig várjuk a csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!