Sport

2014.10.06. 17:10

Európa Top 10-en járt a celli pingpongos

Ecseki Nándor, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztaliteniszezője kilencedik helyen zárta az ifjúsági Európa Top 10 versenyt.

Horváth Erika

A 18. születésnapja küszöbén álló Ecseki Nándor korosztályos európai ranglisa előkelő helyezéséhez, illetve a Top 10-be kerüléséhez nagyon sokat segített a nyári ifjúsági páros Európa-bajnoki cím Szudi Ádámmal, illetve a vegyes párosbeli Eb-ezüst. Az idei bajnoki szezont már celldömölki színekben kezdő asztaliteniszező Szudi németországi bajnoki kötelezettsége miatt egyedüli magyarként vehetett részt a hétvégi franciaországi viadalon, ahol három nap alatt bonyolították le a tízrésztvevős viadalt.

Ecseki Nándor három győzelemmel és hat vereséggel zárt (Fotó: Unger Tamás)

Nándi nem kezdett jól, hiszen 4:1-re kikapott a korábbi ranglistaelső, ám legutóbb legyőzött cseh Reitspeistől. Utána viszont nagy bravúrt vitt véghez azzal, hogy 4:1-re felülkerekedett az Európa-bajnoki címvédő francia Cassin-en.

Nem sok hiányzott egy újabb meglepetéshez sem, hiszen 2:1-re és a negyedik szettben 10-9-re vezetett a jelenlegi európai ranglistavezető, a szintén francia Akkuzuval szemben. De végül a szoros csatában alulmaradt (2:4).

A második napi mérlege is egy győzelem – 4:1 az ifi Eb-ezüstérmes horvát Pucarral szemben – és két vereség – 1:4 a későbbi győztes horvát Zeljko, valamint a nemrégiben Eb-aranyat szerző portugál felnőttválogatottban is szerepet kapott Diogo Chen ellen.

A záró napot két vereséggel indította Ecseki Nándor – 2:4 a svéd Kallbergtől, 0:4 a német Orttól –, az utolsó meccsét azonban megnyerte 4:1-re a lengyel Zatowka ellen. Iván Csaba tanítványa három győzelemmel és hat vereséggel a kilencedik helyet szerezte meg a nagyon kiegyenlített mezőnyben. Az első négy helyezett hat győzelemmel és három vereséggel zárt.

Mint Nándi edzőjének beszámolt róla, nagyon kiegyenlített volt a mezőny, a játékosok között apró momentumok döntöttek. Eggyel több győzelem például már a hatodik helyet jelentette volna. Mindenesetre ez a verseny is jó gyakorlási lehetőség volt a nemzetközi porondon a következő kihívások előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!