Sport

2015.06.29. 11:39

Ez volt a realitás - Dénes Dorka távozott a Viktóriából

Szombathely - A női labdarúgó NB I-ben ötödik helyen végzett Viktória-Trend Optika FC edzője, Bánfalvi Attila szerint nagyjából reális csapata szereplése.

Pum András

Miután az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a dorogi bajnokiját 1-0-ra elveszítette a Viktória, biztossá vált, hogy a felső helyett csak az alsóházban, a kiesés elkerüléséért folytatja a küzdelmeket. Itt hat meccsen négy győzelmet, egy-egy döntetlent és vereséget jegyzett a vasi csapat, amely végül az 5 6. helyért mérkőzött a Feminával. Az oda-visszavágós rendszerben két győzelemének köszönhetően az ötödik helyen zárt a Bánfalvi-csapat.

- Akkor sem ment el a lányok kedve, nem csökkent a motivációjuk, miután kiderült, hogy a felsőház helyett az alsóházban játszunk tovább. Hiszen ekkor már a kiesés elkerülése volt a tét - mondta Bánfalvi Attila, a Viktória edzője. - Az első három fordulóban bebiztosítottuk helyünket az élvonalban, az utolsó körben az Újpest elleni hazai 2-0-s vereség talán ennek is betudható. A Szeged elleni két siker kötelező jellegű volt, a Femina elleni hazai, valamint az újpesti győzelmünkre viszont büszkék lehetünk. Utóbbira elsősorban azért, mert egy hét alatt három meccset játszottunk és ez volt az utolsó. Az 5 6. helyért vívott helyosztó első, Femina elleni hazai meccsének első félidejében pedig olyan játékot produkáltunk, mint idén sohasem. Az ötödik hellyel nem lehetünk elégedettek a lányok sem voltak azok, inkább megnyugodtak, úgy gondolták, az alsóházból kihozták a maximumot. Valahol jelenleg ez a realitás.

Magyarics Zoé kiemelkedő szezont futott a bajnokságban. Fotó: Unger Tamás

Az MTK és az FTC kiemelkedik a mezőnyből, utána az Astra-Dorog-Viktória trió következik, kis szerencsével valamivel előbbre is végezhettünk volna. Valamennyi játékosommal elégedett vagyok, senkit sem tudok elmarasztalni. Magyarics Zoét külön is kiemelném, rászolgált az Év felfedezettje díjra, sokat fejlődött. De Magyar Vandát is megemlítem, aki támadóból lett balhátvéd, és remekül teljesített. Eddig egy távozónk van, Dénes Dorka az osztrák Wiener Neustadt együttesébe igazolt. Én az osztrák elsőosztályú Südburgenlandtól kaptam ajánlatot, de a dupla fizetésen kívül más nem vonzott, így maradtam a Viktóriánál. Három-négy futballistát szeretnénk igazolni, minden csapatrészben elkelne az erősítés. Július 13-án kezdjük a felkészülést a következő bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!