Sport

2017.02.12. 21:20

Ezüstéremmel tér haza a kupadöntőről a HVSE

Veszprém- A futsal Magyar Kupa döntőjében nagyot küzdött a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es csapata, alaposan megszorongatta az esélyesebb Győrt, de végül be kellett érnie - egy szépen csillogó - ezüstéremmel.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE -Rába ETO Győr 4-5 (3-4). - Veszprém, 600 néző, futsal Magyar Kupa, döntő, vezette: Kovács G., Farkas B., Wittner J.

HVSE: Sásádi - Gyurcsányi, Hegyesi, Öreglaki, Vidák. Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok), Bencsik, Hajmási, Halmos, Horváth P., Németh E., Németh P., Sipos G. Edző: turzó József.

Győr: Matkovics - Juan Ramon, Alejandro, Drahovsky, Seidler. Csere: Tóth Gy. (kapus), Bognár, Dávid, Harnisch, Németh M., Davide, Sáhó, Tama, Vas. Edző: Marcos Angulo.

Gól: Vidák 2 (1., 30.), Hegyesi 2 (1., 9.), ill. Harnisch (7.), Constantino (10.), Juan Ramon (17.), Drahovsky 2 (20., 25.).

Kiállítva: Drahovsky (33.).

A találkozónak a válogatott játékosokkal, minőségi légiósokkal teletűzdelt - hatszoros bajnok, hatszoros kupagyőztes, mindkét sorozatban címvédő - magasan a magyar mezőny fölé növő Győr futott neki egyértelmű esélyesként. Ennek megfelelően a Haladás volt mestere, Marcos Angulo négy légiós nevezett az ETO kezdőjébe.

Ám 18 másodperc sem telt a mérkőzésből, amikor Vidák egy oldalberúgást váltott - magát sem kímélve - gólra. Sőt, még mindig egy percen belül járt az óra, amikor Hegyesi csapott le egy eladott labdára, kapura tört, és kiméltelnül használta ki a helyzetet (1. perc: 2-0). Időt kért a Győr, és rögtön sebességet váltott - Sásdinak akadt dolga. Beszorult a Haladás, nehezen tudta megtartani a labdát, sokat kellett futni, önfeláldozóan védekezni. Már úgy tűnt, hogy túléli a nehéz perceket a HVSE, amikor szépített a Győr (7. perc: 2-1). Nem roppant meg a szombathelyi gárda: Vidák és Hegyesi vitt végig egy parádés kontrát, utóbbi talált estében, közelről a kapuba (9. perc: 3-1). Egyperc sem telt el, amikor a Győr egy kapu előtti kavarodásból szépített (3-2). Erős tempót diktált az ETO, letámadott. Akadt védenivalója a győri kapusnak is, de Sásdi volt nagyobb, sokkal nagyobb munkában. A 17. percben azonban már ő is tehetetlen volt, egyenlített a Győr (3-3). A játékvezetők nem hagyták, hogy a Haladás keményen játsszon, osztották a faultokat, a sárga lapokat. A félidőt ETO-gól zárta (3-4), 7 másodperccel a lefújás előtt került a vasi kapuba a labda...

Fotó: HVSE

Fordulás után is a Győr irányított, de a Haladás feljebb tolta a védekezését. Kiegyenlítettnek tűnt a játék, amikor a Győr góllal büntetett egy eladott labdát (25. perc: 3-5). És lendületben maradt az ekkor már felszabadultan játszó ETO. Aztán a Haladás rendezte a sorait - Vidák pedig remek egyén alakítás után visszahozta csapata reményeit (30. perc: 4-5). „Ria, ria, Hungária!" harsogta a szombathelyi szurkolótábor, a győriek ugyanis kénytelen voltak szinte végig pályán tartani a légiósaikat. Drahovsky lövésénél a kapufa sietett a vasiak segítségére. Keményedett a csata, a Győrből a kiállítás sorsára jutott az egyik kulcsember, Drahovsky. Az emberelőnyt nem sikerült kihasználni. Fogytak a percek és - láss csodát! - az egyenlítésért rohamozott a Haladás. A szombathelyiek vészkapust is bevetettek. Szorult rendesen az ETO, a hajrá egyértelműen a vasiaké volt. Az utolsó másodpercekben a győriek arra rúgták a labdát, amerre álltak - de kivédekezték a végét, és kicsikarták a győzelmet.

Turzó József: - Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán ránk kényszerítette az akaratát a Győr. Kiadtunk magunkból mindent, nem sikerült nyernünk. Kavarognak bennem az érzelmek, mert elbuktuk a kupadöntőt, de így talán ki lehet kapni a Győrtől. Nem először bizonyította a csapatom, hogy óriási tartás, akarás van benne. Óriási élmény volt részt venni a kupadöntőben.

Marcus Angulo: - Izgalmas, remek meccset vívtunk, telt ház előtt, kiváló hangulatban - sikerült népszerűsíteni a sportágunkat. Gratulálok a Haladásnak, mert alaposan megnehezítette a dolgunkat. És jár a dicséret a csapatomnak, mert 0-2-ről és 1-3-ről is visszajött a meccsbe. Fontos volt számunkra ez a mérkőzés, örülök, hogy nyertünk!

2013-ban a Győr-Haladás kupadöntőt 7-1-re nyerte az ETO - azóta sokat fejlődött a HVSE. És begyűjtötte második kupaezüstjét is. Horváth Péter, Halmos Máté és Németh Péter mindkét csapatnak tagja volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!