Sport

2015.05.05. 12:13

Ezüstérmes a Bük, menetel a Körmend - Pályán az NB II-es vasi női kézilabdacsapatok

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 19. fordulójában újabb győzelmet gyűjtött be a Körmend, idegenben kapott ki a Sárvár, rangadót bukott a Bük.

Tóth Gábor

VADY Mosonszolnok– Sárvárfürdő Kinizsi 28–18 (14-7)

Mosonszolnok, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hardi, Őri.

Sárvár: Jurik – Földi, Csejtei 2, Soós P 6/1, Fehér D. 1, Bősze B. 5, Vajda 2. Csere: Varga Á., Soós R. 2, Wieder, Vass P., Horváth R. Edző: Hegyi Gábor.

Bealudt a Sárvár a mérkőzés elején, ami 6-1-es hazai vezetést eredményezett. A különbséget a félidő végéig tartotta a hazai csapat. Egyébként mind a két fél sok technikai hibával játszott. A második játékrészben 18-15-re feljött a Sárvár, de aztán ismét a hazaiak lőttek gólokat – a vendégek többször is a kapussal szemben állva hibáztak ziccert és rengeteg labdát adtak el. Így nem is történhetett másként, kikapott a Sárvár. Tovább tart a sárvári böjt, hetekkel a húsvét után is...

Junior: 25-32.

 

Körmendi DMTE–Komárom VSE 27-13 (13-6)

Körmend, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Körmend: Bertai Anett – Török 1, Adorján 5, Németh A. 1, Szabó A. 3, Kiskós 6/5, Cser 4. Csere: Károly (kapus), Horváth T. 2/1, Bokor 4, Bertai Alexandra, Kalamár 1/1, Benedek, Faragó, Őri.

Az elmúlt hetek két győzelme meghozta a körmendi lányok önbizalmát. Nagy lendülettel, remek védekezéssel, pontos, gyors támadójátékkal kezdtek és a folytatásban is uralták a meccset. Bár a komáromi kapus remek napot fogott ki, a Körmend annyi helyzetet dolgozott ki, hogy ezúttal a sok elpuskázott lehetőség is belefért. A hajrára el is fáradt az ellenfél, így a hazaiaknál mindenki lehetőséget kapott. Az ilyen teljesítményre lehet építeni a jövőben.

Junior: 39-18.

A balátlövő Adorján Kinga kulcsszerepet vállalt a körmendi sikerből. Fotó: Szendi Péter

 

Dr. Lupo-Büki TK–VKLSE Győr 23-27 (9-12)

Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bócz, Wiedemann.

Bük: Harasztovics – BINDER 3, UDVARDI 9/2, Pataki 4, Pup 1, Németh D. 5, Csóka 1. Csere: PALKOVITS, Fazekasné (kapusok), Fazekas, Csabai, Bősze, Szabó R., Szabó D., Németh B., Markó. Edző: Mátés István.

A forduló rangadóján a második fogadta az éllovast. A Győr jobban kezdett (11. perc: 2-7), de aztán a házigazda rendezte a sorait, felzárkózott (26. perc: 8-10). A fordulás után sem változott forgatókönyv: amint a Bük felzárkózott (36. perc: 13-14), a Győr rögtön meglépett (46. perc: 16-21). A hajrának szoros állásnál futottak neki a felek (52. perc: 22-23), de a vendégek végül kicsikarták a győzelmet. A Bük alaposan megszorongatta esélyesebb ellenfelét, de a Győr győzelme megérdemelt. Az utolsó két forduló eredményétől függetlenül a Győr bajnoki címet szerzett, a Bük ezüstéremmel zár.

Junior: 11-21.

 

A Celldömölki VSE-Vulkánfürdő szabadnapos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!