Sport

2015.05.29. 15:26

Ezüstérmet szerzett a SZOI a diákolimpián

Ezüstérmet szerzett a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (SZOI) III–IV. korcsoportos lány labdarúgócsapata a diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

Az V–VI. korcsoportosok vépi Telekom labdarúgó diákolimpiai országos döntője után az általános iskolások húszcsapatos (a 19 megyei és a budapesti győztes) fináléi is megkezdődtek. A SZOI két Fonyódligeten rendezett tornán is érdekelt volt. A III–IV. korcsoportos lányoknál a Császár-Bartakovics Csaba által felkészített gotthárdiak ötös csoportjukban mind a négy mérkőzésüket megnyerték – a Nagykanizsát 7-1-re, a Veszprémet 3-1-re, a Székesfehérvárt 3-0-ra, Kartalt 6-0-ra verték. Csoportelsőként természetesen az 1–8. helyért folytathatták. A negyeddöntőben a Kiskunhalassal a rendes játékidőben 2-2-re végeztek, büntetők döntöttek az elődöntőbe jutásról – a SZOI javára. A fináléba sokkal magabiztosabban kerültek be a vasiak: Hajdúsámson együttesét 3-1-re győzték le. Az aranyéremtől az FTC utánpótláscsapatainak tagjaival felálló budapesti Szent-Györgyi iskola végül elütötte őket – a gotthárdiak szereztek vezetést, de röviddel a lefújás előtt egyenlített az ellenfél. A büntetőrúgásoknál pedig ezúttal Fortuna nem a vasiaknak kedvezett. Végül tehát a nagyon értékes ezüstöt szerezte meg a SZOI gárdája.

A SZOI ezüstérmes csapata. Felső sor: Horváth Dzsesszika, Csizmás Ivett, Császár Bartakovics Csaba, Szalczer Krisztina, Slavinics Ramóna. Térdelnek: Kántor Janine, Kovács Virág, Stekli Barbara. Elöl: Nemes Klaudia

A II. korcsoportos fiúk – szintén Fonyódligeten – a csoportküzdelmek során a csongrádi és a soproni iskola csapatát legyőzték, azonban a Kazincbarcika és a Nyíregyháza jobb erőt képviselt a gotthárdiaknál, így a 9–12. helyért folytathatták. Miután az utolsó két akadályt sikerrel vették, a Siófokot 2-0-ra, a Dorogot 2-1-re verték, a legeredményesebb dunántúli csapatként megszerezték a kilencedik helyet. A csapat tagjai: Bauer Dániel, Bauer Gábor, Gaál Áron, Gáspár Gergő, Horváth Roland, Kovács Árno, Kozó Trisztán, Muzsi Boján, Pável Benedek, Rózsa Dominik, Séger Bendegúz, Tóth Levente. Felkészítő tanár: Pável Tamás. Edző: Kovács Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!