Sport

2015.03.02. 19:15

Ezüstérmes egervölgyiek az országos asztalitenisz diákolimpián

A Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy kétfős fiúcsapata – Varga Balázs és Papp András – nagy meglepetésre ezüstérmet szerzett az asztalitenisz diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

Az országos döntőt – a megyei, budapesti győztesekkel, 20 fős mezőnyökkel – a fővárosi Elektromos Sportcsarnokban rendezték meg. Ezúttal három napos volt a rendezvény, hiszen idén már a középiskolások is asztalhoz állhattak. A Vas megyei nyolc kategóriagyőztes közül három jutott fel a nyolcas főtáblára. A legnagyobb sikert az egervölgyi Suli Harmónia általános iskola fiúcsapata aratta. Papp András és Varga Balázs csoportjában a Szolnoktól 2-1-re kikapott, a Kecskemétet és a Siófokot 2-1-re, Bátát 3-0-ra múlta felül. A hármas holtversenyben jobb szettarányukkal a vasiak végeztek csoportelsőként, másodikként pedig a Siófok jutott a főtáblára. Izgalmas mérkőzésen, továbbjutást érő mérkőzéslabdát hárítva győzték le az egervölgyiek 2-1-re a Gödöllőt, az elődöntőben pedig a soproni utánbázisul szolgáló Nagycenket verték 2:0-ra Dobolán Gábor tanítványai. A fináléban ismét a siófokiak kerültek szembe a vasiakkal. Az ellenfél változtatott a beíráson, és a számára kedvezőbb párosításban meg is nyerte a döntőt 2-0-ra. Varga Balázs és Papp András tehát ezüstérmet vehetett át. Szintén főtáblára jutottak az egervölgyi lányok – Szűcs Vanessza és Horváth Melinda –, két győzelemmel (Budapest VIII. kerület 2-1, Érsekvadkert 3-0) és egy vereséggel (Szolnok 1-2) – csoportmásodikként. A Harkány elleni negyeddöntő vereséggel zárult, így az 5–8. helyért folytathatták. A Veszprémtől is kikaptak 2-1-re, a Békéscsabát viszont ugyanilyen arányban legyőzték, így a hetedik helyen fejezték be a versenyt.

Az egervölgyi ezüstösök: Varga Balázs (balról) és Papp András (Fotó: Suli Harmónia)

– Saját magunk számára is nagy meglepetés volt az ezüstérem, sikerült alaposan túlteljesíteni előzetes célkitűzésünket, a nyolcba jutást – mondta az egervölgyiek felkészítője, Dobolán Gábor. – Egervölgyi – és Vas megyei – diák négy éve szerzett utoljára érmet asztalitenisz diákolimpián. A jó szereplésben elévülhetetlen érdeme van Varga Balázsnak, aki a döntőig nem talált legyőzőre.

Az egyéni küzdelmekben az V–VI. korcsoportos Agg Patrik (Kereskedelmi, felkészítője Terplán Zoltán) jutott csoportmásodikként a nyolc közé, ahol három vereséget követően a nyolcadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!