Sport

2016.12.01. 17:15

Ezüstöt nyert Sákovics Péter a racketlon világbajnokságon

Fürth - Ezüstéremmel tért haza a racketlon- (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) világbajnokságról a szeniorkorú Sákovics Péter.

Tóth Gábor

A németországi Fürth városa adott otthont a 15. egyéni racketlon világbajnokságnak. A népes mezőnyben két szombathelyi sportember képviselte a vasi színeket. Sákovics Péter a +55-ös korosztályban a világbajnoki cím védőjeként nevezett. Ennek megfelelően hozta is a kötelező meccseket, német és angol ellenfeleket legyőzve jutott a döntőbe, ahol a szintén német Gersdorf várt rá.


Sákovics Péter a díjával Fotó: SZoESE

A fináléban több mint két órán át izzasztották egymást a régi riválisok. Sákovics asztaliteniszben nyert 21:10-re, majd tollasban 21:14-re. Jól kezdte a fallabdát is, de aztán 10:21-re kikapott, mint ahogyan teniszben is 11:21-re. A fordulatos összecsapásból így végül a hazai pályán játszó német racketlonos került ki győztesen, aki 66:63 arányban bizonyult jobbnak. Ezzel Sákovics Péter a kilenc vb-arany mellé, begyűjtötte hetedik világbajnoki ezüstérmét is. A másik szombathelyi résztvevő, Velencei Balázs első alkalommal tette próbára a tudását világbajnokságon. A kezdő, D kategóriában az előkelő ötödik helyen végzett úgy, hogy négy meccséből hármat megnyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!