Sport

2014.08.27. 13:40

Fábián Zoltán újra Európa-bajnok

Izmir - A Haladás VSE színeiben sportoló Fábián Zoltán aranyérmet szerzett kalapácsvetésben a veterán atlétikai Európa-bajnokság M45-ös kategóriájában.

Horváth Erika

A 45 esztendős Fábián Zoltán abszolút esélyesként érkezett a törökországi kontinensviadalra. Egyrészt a rajtlista alapján a 65,50 méteres idei legjobbja több mint tíz méterrel nagyobb második helyre rangsorolt riválisa eredményénél. Másrészt eddigi világversenyes szereplése alapján is győzelmet remélhettünk, hiszen két Európa- egy világbajnoki és egy, a veterán világjátékokon szerzett arany is van már a vitrinjében.

A harmadik Eb-arany megszerzése az új korcsoportban sem volt egy pillanatig sem kérdéses. (Fábián Zoltán először szerepelt a +45 évesek között). Még úgy sem, hogy elmondása szerint nagyon elégedetlen volt a körülményekkel, főként a dobókörrel. Nem is dobott jól, messze elmaradt legjobbjától, de az 57,30 méterrel is fölényesen nyert. Görög vetélytársa 52,87-dal szerezte meg a második, cseh riválisa pedig 48,45-dal a harmadik helyet a nyolcfős mezőnyben.

A vasárnapig tartó veterán Eb-nek ma még lesz vasi érdekeltsége, a két gyalogló, Major Ferenc (M50) és Varasdy Edit (W40) ezúttal az utcai távon, 20, illetve 10 km-en áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!