Sport

2013.12.29. 18:05

Harmadik helyen telel a Viktória FC

Szombathely - A harmadik helyről várja tavaszról hátralévő két mérkőzését a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata, amely már biztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

A tavalyi bajnokságot a dobogó legalsó fokán záró Viktóriának idén deklaráltan fényesebb érmet kellene begyűjtenie. Tizenkét forduló után a harmadik helyen tanyázik a vasi csapat, és bár két forduló még hátravan az alapszakaszból, a felsőházi rájátszásba Manhartékkal együtt az MTK, az Astra és az FTC biztosította helyét. A csapatok oda-visszavágós rendszerben játszanak majd a helyezésekért, viszik magukkal az egymás elért eredményeket is. Ebben viszont a Viktória nem áll fényesen, tekintve, hogy az Astrától mindkétszer, az FTC-től és az MTK-tól pedig Szombathelyen kikapott. Jelen állás szerint tehát csak az FTC elleni idegenben zsákmányolt három pontját viszi magával a vasi gárda. Igaz, tavasszal a bajnok MTK ellen idegenben még gyarapíthatja a pontokat a Mitterstillet-csapat.

-Pontszámban és játékban is van bennem hiányérzet, a papírformameccseket ugyan biztosan, helyenként kifejezetten jó játékkal hoztuk, a rangadókon viszont nem szerepeltünk jól - jelezte Mitterstiller Csaba, a Viktória edzője. - Az Astra ellen egy pontot sem szereztünk, noha meggyőződésem, semmivel sem jobb csapat, ám a hazai meccsünkön szerencsésebbek, összességében pedig egységesebbek voltak nálunk. De az FTC és az MTK sem focizott le bennünk idehaza, mindkét találkozón megvolt a lehetőség, hogy magunk javára fordítsuk a meccset. Ám a koncentráció, a hölgyekre kicsit jellemző lelki egyensúly hiánya miatt pont nélkül maradtunk. Az Astra elleni hazai bajnokinkon például csupán az első húsz percben futballoztunk elfogadhatóan, ez az összecsapás óriási csalódás volt. A Fradi ellen pedig a játékvezető nyúlt bele a meccsbe.

-Ugyanakkor akadtak örömteli pillanatok is az ősszel, az élre kívánkozik a Ferencváros elleni 3-1-es fővárosi diadalunk, de kiemelném a Honvéd ellen idegenben, és a Szegeddel szemben idehaza aratott 7-0-s győzelmünket is. Mindhárom mérkőzésen parádéztak a lányok, szinte nem is volt az ellenfélnél a labda. A tabella első négy helyén a négy legerősebb csapat áll, és bár a szezon előtt fényesebb éremben reménykedtünk, riválisaink elleni eredmények tükrében elégedett lennék, ha megtartanánk harmadik helyünket. Ennél jobb eredmény bravúr lenne. A Magyar Kupában az elődöntőben vagyunk, egyértelműen a fináléba szeretnénk jutni a Fradival szemben.

-Ami az egyéni teljesítményeket illeti, rengetegen nyújtottak hullámzó teljesítményt, de összeségében közepes produkciót. Viszont elégedett lehetek Heike Manhart, Marsai Nikolett, Szakonyi Emese, Ferencsik Evelyn játékával, csalódást okozott Horváth Lilla, Széles Viktória és Nagy Dóra ők többre képesek. Jó lenne igazolni, de nem tudom, lesz-e rá lehetőség. Egyelőre úgy tűnik, hogy Tóth Enikő abbahagyja az aktív játékot. Január 13-án kezdjük a felkészülést, magyar NB I-es és NB II-es együttesek mellett szlovák és osztrák bajnokesélyes csapatokkal is megmérkőzünk.

Széles Viktóriát (balról) általában csereként küldte pályára Mitterstiller Csaba (jobbról, csíkosban)  Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!