Sport

2017.01.27. 18:05

Falco-Alba derbi - A hazai veretlenség a tét

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójának rangadóján a hazai pályán hibátlan Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a listavezető Alba Fehérvárt fogadja szombaton 18 órai kezdéssel.

Tóth Gábor

Az Alba - idén is - remek szezont fut, a tabella éléről várja a szombathelyi meccset. A vendég 12 győztes és mindössze két vesztes meccset tudhat maga mögött. A fehérváriak a nemzetközi porondon is kitettek magukért, a FIBA Európa Kupa második csoportköréig verekedték magukat, ahol az utolsó pillanatig harcban álltak a továbbjutásért, végül az utolsó csoportmeccsen, kedden búcsúztak a sorozattól (hazai pályán kaptak ki 81-78-ra a francia Pau-Lacq-Orthez gárdájától). A Falco (8/6) az ötödik a tabellán. A szombathelyiek jól teljesítettek az elmúlt hetekben, ám a négymeccses győzelmi szériájuk az előző bajnokin, Pakson váratlanul megszakadt, 82-59 arányban maradtak alul. Itt a lehetőség a szurkolók kiengesztelésére. A felek októberben csaptak össze, akkor a Falco egy végletekig kiélezett meccsen 77-72-re kapott ki Székesfehérváron.

Csapatmunkára lesz szükség. Govens (labdával) és Zsigeranovics (balról a második) csatázik Fotó: Unger Tamás

- Az Alba tavaly is döntőt játszott, a csapat pedig azóta erősödött, nem véletlenül áll a tabella élén - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Ellenfelünk minőségi légiósokat vonultat fel, a magyar magja pedig talán a legerősebb az országban, ennek megfelelően hosszú a kispadja is. Rendre erős tempót diktál, agresszívan kosarazik, keményen védekezik. Előszeretettel alkalmazza a gyors indítást, de roppant erős palánk alatt, több játékosa is veszélyes távolról, több taktikai variációt képes alkalmazni. Ráadásul remek formában van. Ugyanakkor hazai pályán természetesen győzni akarunk - legyen bárki is az ellenfél. A Paks elleni fájó vereségünket kielemeztük. Az egyik legfőbb problémánk az volt, hogy 29 százalékos dobóteljesítménnyel rukkoltunk elő. Vagyis támadójátékban mindenképpen javulnunk kell, de hazai pályán vélhetően jobban is dobunk majd. Persze az alap a jó védekezés, a szervezett csapatjáték - és az utolsó pillanatig küzdenünk, koncentrálnunk kell. Abban nem bízom, hogy ellenfelünk a FIBA Európa Kupában való szereplés, a hétközi nemzetközi meccs miatt fáradt lesz. Az Alba kerete ugyanis úgy lett összerakva, hogy bírja a kettős terhelést. Láthatóan bírja is. A szezon első meccsén, Székesfehérváron megmutattuk, hogy tudunk jól játszani az Alba ellen. Akkor apróságokon úszott el a győzelmünk, a meglepetés. Most visszavághatunk. Papíron talán az Alba az esélyesebb, de Szombathelyen mindenki ellen van esélyünk a győzelemre - természetesen a szurkolóink segítségére is számítunk. Az Alba elleni győzelem komoly önbizalmat, lökést adna a bajnokság folytatására. Mindenki egészséges, teljes kerettel futunk neki a meccsnek.

A Falco gyűjtést rendez a veronai buszbalesetben érintett családok részére. Aki támogatni kívánja az olaszországi tragédia áldozatait, az megteheti az Alba elleni bajnoki előtt és alatt is, a gyűjtődobozt az Arena Savaria főbejáratánál helyezik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!