Sport

2017.04.05. 17:15

Falco-Alba: kiélezett, fizikailag is megterhelő meccsre van kilátás

Szombathely - Az NB I. A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának 2. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az alapszakaszgyőztes Alba Fehérvárt fogadja csütörtökön 18 órás kezdéssel.

Tóth Gábor

A Falco szombaton a Szolnok elleni, idegenbeli vereséggel (84-92) kezdte a felsőházi középszakaszt. Az alapszakaszgyőztes Alba szabadnapos volt az elmúlt hétvégén, vagyis rápihenhetett a szombathelyi derbire. Igaz, a fehérváriak a Falco ellen eltiltás miatt nem számíthatnak két alapemberük, Winston Shepard és Alhaji Mohammed játékára. Az alapszakaszban Székesfehérváron az Alba (77-72), Szombathelyen a Falco (89-61) nyert. Érdekesség, hogy a sárga-fekete gárda egyedüliként a mezőnyben az összes hazai meccsét megnyerte az alapszakaszban - az Alba vélhetően megpróbálja megszakítani ezt a remek sorozatot.

- Szolnokon egészen jól játszottunk, jól is küzdöttünk, mégis kikaptunk, de sok idő nincs szomorkodni, máris itt a lehetőség a javításra - fogalmazott határozottan Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere.

Ivan Zsigeranovicsra (labdával) vélhetően fontos feladat vár a palánk alatt - Kellerrel is megküzdhet
Fotó: Unger Tamás

- A felsőházban nincsen könnyű ellenfél, lefutott meccs, egymást érik a rangadók. Márpedig nekünk győznünk kell, hogy tartsuk - legalább - a negyedik helyünket. Az Alba atletikus, agresszív csapat, minőségi, ráadásul bő kerettel - ennek megfelelően a két eltiltott játékosát bizonyára tudja pótolni. Az Alba nagyon erős egyes-kettes poszton, Taylor, Edwards és Markovic is jól bontja a védelmet, ráadásul ponterős, gyors játékos. És természetesen palánk alatt is ügyelnünk kell, riválisunk ugyanis minőségi, rutinos, magas emberekkel rendelkezik - elég talán Lóránt nevét említenem.

Kiélezett, nehéz, fizikailag is megterhelő mérkőzésre számítok. Csapatként kell játszanunk és nagyon kell koncentrálnunk védekezésben. Becsülettel felkészültünk a találkozóra, a csapatunk együtt van, a keretünk teljes - a bokájával bajlódó Kovács Péter ugyan kihagyott néhány edzést, de vállalja a játékot. Számítunk a szurkolóink segítségére is - együtt könnyebb lesz begyűjteni az újabb hazai győzelmet!

A szombathelyi drukkerek már a Falco-Alba mérkőzés szünetében megvásárolhatják a belépőjegyüket az április 13-án esedékes Körmend-Falco megyei rangadóra.

A felsőház 2. fordulójában a ZTE a Szolnokot fogadja csütörtökön (18.00), a Körmend szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!