Sport

2017.03.03. 19:25

Nem hibázhat a Falco - A 12. hazai győzelmére hajt a Szekulovics-gárda

Megőrzi-e hazai veretlenségét a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapata a PVSK ellen is? Szombaton este eldől.

Tóth Gábor

Erőltetett menetben van a Falco: vasárnap Körmenden játszott, szerdán pedig a Sopront fogadta - utóbbi találkozón fárasztó, nagy csatában sikerült kiharcolni a győzelmet. A Pécs - amely a Falcóhoz hasonlóan főként hazai pályán gyűjtögeti a győzelmeket - szombaton játszott utoljára, akkor imponáló magabiztossággal verte a jó erőt képviselő vendég Zalaegerszeget (97-89). A Falco Szombathelyen verhetetlennek tűnik, ha a 12. hazai bajnokiját is megnyeri, akkor jó pozícióból futhat neki az alapszakasz hajrájának. A felek novemberi, pécsi meccsét 88-82-re nyerte a PVSK.

- A teremproblémánk miatt sűrűsödött össze ennyire a programunk, ami nem szerencsés, de valahogyan meg kell birkóznunk a feladattal - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere.

A Falco centerére, Ivan Zsigeranovicsra (labdával) vélhetően ismét nagy csata vár a palánk alatt
Fotó: Unger Tamás

- Az biztos, hogy ellenfelünk pihentebb lesz és többet készülhetett a mérkőzésre. A Pécs kiegyensúlyozott teljesítményre képes masszív, szervezett csapat. A magja már évek óta változatlan - ez komoly előny számára. A játékosállomány remekül összeválogatott, sok a ponterős kosaras, többen jól dobnak távolról, és a palánk alatt is hatékony a társaság. Sejfic levédekezése például különösen nehéz feladat lesz centerben - de sajnos nem csak rá kell ügyelnünk. Ettől függetlenül számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény. Már csak azért is, mert egy közvetlen, szintén a felsőházért küzdő riválist fogadunk. Nem lesz egyszerű, vélhetően ismét egy küzdelmes mérkőzés vár ránk, de valahogyan be kell húznunk a 12. hazai győzelmünket is.

A rendelkezésünkre álló rövid idő alatt próbáltunk frissíteni és felkészülni. A Sopron elleni győzelem sokat kivett a társaságból, de sokat is adott, visszataláltunk a helyes útra. Kovács Péter még a bokájával bajlódik, erősen kérdéses a játéka. Nagy szükségünk lesz a szurkolóinkra is!

Március 12-én, vasárnap 18 órától rendezik a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely- Zalakerámia ZTE KK szomszédvári derbit. Friss hír, hogy a rangadót az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!