Sport

2015.01.07. 19:10

Falco KC: Sok sérült, és egy új center

Mivel Milan Majsztorovics hosszabb időre kidőlt sérülés miatt, Zoran Krisztanovics személyében új centert igazolt a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es férfi kosárcsapata.

Tóth Gábor

A Falco az Alba Fehérvér elleni győzelemmel zárta a 2014-es évet, és a Jászberény elleni sikerrel nyitotta a 2015-ös esztendőt. Az eredmények jönnek, a csapat jó formában van, remek pozícióból várhatja a folytatást, ám azért akad bőven problémából is.

Milan Majsztorovics az Alba elleni meccsen sérült meg még december 18-án. Időközben kiderült, hogy a sérülése komolyabb a vártnál. Beszakadt, ráadásul bevérzett a vádlija. Jó két hétig semmit nem csinálhat, pihennie kell. A legoptimistább orvosi vélemények szerint is legkorábban négy hét, amíg újra kosárlabdázhat – de akkor még ugye ismét formába, játékba kell lendülnie. Mivel egyik kulcsembere dőlt ki hosszab időre, így a Falco új centert igazolt: Majsztorovics helyettese a 33 éves, 204 centis Zoran Krisztanovics lesz. A szerb magas ember nem ismeretlen a honi kosárlabdabarátok között, hiszen a 2006/2007-es szezonban a Sopront erősítette. Akkor igen jó mutatókkal rukkolt elő: 26 mérkőzésen 18,8 pontot, 11,5 lepattanót átlagolt. Tapasztalt játékos érkezik a vasi megyeszékhelyre, aki pályafutása során megfordult a Kolozsvár (CSU-Mobiltelco), a holland Hanzevast Capitals Groningen, az ukrán Kryvbasket-Lux Kryvi Rih, a román Gaz Metan Medias (Meggyes) és az osztrák Oberwart Gunners gárdájában is. A 204/2015-ös szezont ismét Romániában, a volt Falco-tréner, Andjelko Mandics által edzett Craiovában kezdte meg. Tizenkét találkozón lépett pályára, 31 perc alatt 21 pontig, 6 lepattanóig jutott átlagban – vagyis kifejezetten jól teljesített. A szerződését azonban anyagi problémák miatt felbontotta klubjával. Ami kapóra jött a Falcónak. Az új center tegnap már új csapatával edzett.

Doyne a földön, combsérülést szenvedett. (Fotó: Unger Tamás)

– Zoran Krisztanovics már a nyáron is képbe került nálunk, ám akkor Románát választotta – árulta el Gráczer György, a Falco-Trend Optika KC Szombathely ügyvezetője. – Egyelőre négy hónapos szerződést írtunk alá, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább. Most azon dolgozunk, hogy új játékosunk a szombati MAFC elleni meccsen már bevehető legyen – amire jó esélyt látok.

A Falco KC új centere, Zoran Krisztanovics (Fotó: Unger Tamás)

A keddi Jászberény elleni meccsen Jara Rubin Doyne korán, már a 3. percben kidőlt a sorból. A ponterős amerikai hátvéd combját fájlalva hagyta el a küzdőteret, és már nem is tért vissza a pályára.

– Bamnek erősen fájt a combja, elmondása szerint pattanást, szúrást érzett az izomban – tudtuk meg dr. Andics Tamástól, a Falco orvosától. – Egyelőre vizsgálatok várnak rá, csak néhány nap múlva tudjuk pontosan megmondani, hogy mekkora a baj. Ha csak húzódása van, akkor úgy két hét múlva csatasorba állhat. Ha viszont szakadása akkor sajnos rá is hosszabb pihenő vár.

Van viszont egy jó hír is a Falco háza tájáról: Váradi Benedek térdésülése már a múlté, szombaton ott lehet a pályán a MAFC elleni fővárosi bajnokin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!