Sport

2017.02.28. 16:05

Falco-Sopron derbi: ismét le kell győzni a szomszédvári riválist

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 25. fordulójából előrehozott meccsén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerdán 18.30-kor a szomszédvári rivális Sopront fogadja.

Tóth Gábor

A Falco január elején 79-76-ra nyert az SKC vendégeként. A meccsre jól emlékezhetnek a soproni szurkolók, mert a vereség után csapatuk edzőt váltott, Sabáli Balázst Dragan Alekszics váltotta a kispadon. Az új tréner vezette csapat kezdésként még kikapott a MAFC otthonában, ám azóta legyőzte a Kaposvárt, a Jászberényt, a Paksot, a Vasast, csak Székesfehérváron és legutóbb, szombaton Szolnokon maradt alul. Vagyis kiegyenesedni látszik a társaság - amely gőzerővel harcol a felsőházi tagságért.

A Falco remek formában, remek eredményekkel kezdte az új esztendőt, ám megakadt a szekér: a Magyar Kupa negyeddöntőjében kellemetlen, a vasárnapi bajnoki pedig vállalható vereséget szenvedett a Körmendtől. Igaz, nagy tragédia nincs, hiszen a csapat még mindig a közvetlen élmezőny tagja - ráadásul hazai pályán veretlen.

A vasárnapi körmendi mérkőzésen bokasérülést szenvedett Kovács Péter, akire porcleválás, szalaghúzódás miatt két-három hét kihagyás vár. A Sopron a Szolnokon kiállított Marko Spica játékára eltiltás miatt nem számíthat. A Falco-Sopron mérkőzést eredetileg a március 22-23-ára kiírt játéknapon rendezték volna meg, ám az Arena Savaria akkor foglalt lesz a birkózó GP miatt, így előre kellett hozni a találkozót.

Andrew Barham (jobbról) egyre jobban, egyre ponterősebben játszik a Falcóban. Balról Vojvoda
Fotó: Unger Tamás

- A számunkra balul sikerült kupamérkőzés után összeszedtük magunkat, és játszottunk egy ki-ki meccset Körmenden, ahol a hajrában buktunk el - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Persze soha nem kellemes érzés kikapni, de a vereségek között azért van különbség. Nem szerencsés, hogy a kemény vasárnapi mérkőzés után ismét pályára kell lépnünk, de a teremproblémáink miatt nem tehetünk mást. A Sopron veszélyes ellenfél, jó csapat, előrébb lenne a helye a tabellán. Remek légiósokat, és minőségi, rutinos magyar játékosokat vonultat fel - persze magas posztról Spica nagyon hiányozni fog riválisunknak. Mint ahogyan nekünk a védekezésből Kovács Péter - aki kemény gyerek, remélem, hogy mielőbb visszatér a pályára.

Agresszív ellenfélre, kemény, kiélezett mérkőzésre számítok. De nekünk hazai pályán mindekit le kell győznünk, a Sopront is. A jó védekezés lesz az alap, tovább szervezett csapatjátékot, és javuló dobóteljesítményt várok a fiúktól. A héten két hazai mérkőzést is vívunk, ha jól jövünk ki ebből az erőltetett menetből, akkor kedvező helyzetből várhatjuk az alapszakasz hajráját. Márpedig ez a célunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!