Sport

2017.04.19. 18:26

A Szolnok kikapott az Arénában!

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának 6. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely nagy csatában verte meg a címvédő Szolnokot.

Tóth Gábor

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Szolnoki Olaj KK 77-71 (16-18, 21-19, 18-11, 22-23). - Szombathely, 2500 néző, NB I. A csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, felsőházi középszakasz, vezette: Papp P., Farkas G., Söj-

töry T.

Falco: Govens 21/9, Kovács P. -, Váradi B. 9/3, Pustahvar 7/3, Zsigeranovics 8. Csere: Barham -, Medford 20/12, Tóth N. 9, Bognár -, Simon K. 3/3. Edző: Szrecsko Szekulovics.

Szolnok: Pavlicsevics 10/3, Vojvoda 16/6, Popovics -,

Eilingsfeld -, Andric 10. Csere: Barnies 6, Tóth Á. 8, Borisov 12/6, Wittmann 9/3. Edző: Kmézics Zorán.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 5-10. 7. perc: 12-10. 12. perc: 16-24. 17. perc: 33-33. 20. perc: 37-37. 24. perc: 46-42. 27. perc: 51-44. 30. perc: 55-48. 35. perc: 64-63. 38. perc: 70-65.

Kipontozódott: Tóth N. (40), ill Tóth Á. (35.), Andric (35.).

A rangadót nagy lendülettel kezdték a felek, felváltva estek a pontok. Aztán megakadt a hazai gépezet, nehezen találtak gyűrűbe a vasiak - a büntetők is kimaradtak -, kicsit meglépett az Olaj (4. perc: 5-10). Ám néhány perc elteltével már ismét a remekül védekező, Govens és Zsigeranovics pontjaira építő Falco vezetett (7. perc: 12-10). Az etap vége viszont a gyors leindítokból többször is eredményes Szolnoké volt. És a folytatásban is a vendégek játszottak pontosabban, eredményesebben, a második negyed elején már kezdett veszélyessé válni az előnyük (12. perc: 16-24). Használt az időkérés, sebességet váltott, zárkózott a Falco. És annak ellenére is egyenlített, hogy az Olaj meglehetősen keményen védekezett (17. perc: 33-33). Nagy csatát, jó meccset hozott az első félidő, döntetlen állásnál vonultak nagyszünetre a felek (20. perc: 37-37).

Fordulás után 5-0-val nyitott a Falco, de nem tudott igazán meglépni. Ugyanakkor érezhetően átvette az irányítást, erős tempót diktált a házigazda, jól védekezett, jöttek a triplák is (27. perc: 51-44). A Szolnok nem akart kikapni, kőkeményen játszott - a játékvezetők engedték. De a Falcót nem lehetett kizökkenteni a saját ritmusából (30. perc: 55-48). Az utolsó etap nyitányaként az Olaj nekiesett ellenfelének, faragta a hátrányát - a Falco gyorsan elérte az öt csapatfaultot. Ismét teljesen nyílt lett a meccs (35. perc: 64-63). Elkezdődtek a szolnoki kipontozódások: Tóth Á. majd Andric hagyta el a pályát. A hajrára ismét összegyűjtött magának némi előnyt az okosan, csapatkén kosarazó Falco - másfél perccel a vége előtt 72-65-re vezetett. És innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, megnyerte a rangadót. Hazai pályán továbbra is veretlen a Falco!

Szrecsko Szekulovics: - Nehéz meccsre számítottam, így is történt. A ZTE elleni vasárnapi mérkőzés kicsit benne volt a lábakban, lassan, fáradtan kezdtünk, de a második félidőben már a saját ritmusunkban kosárlabdáztunk – és nagyon fontos győzelmet arattunk. Talán nem ez volt a legszebb meccs, amit játszottunk itthon, de a fiúk nagyot küzdöttek, büszke vagyok a csapatomra, mint ahogyan a közönségünkre is!

Kmézics Zorán: - Jól mentünk bele a mérkőzésbe, az első félidőben összességében jól is  játszottunk. A második félidő elején viszont elhibáztunk három-négy támadást, amit büntetett a Falco, előnybe került. A harmadik negyedben pecsételődött meg a sorsunk, ebben a játékrészben csak 11 pontot dobtunk. Végig ott voltunk ellenfelünk nyomában, de a kritikus pillanatokból rendre mi jöttünk ki rosszabbul. Ha a végjátékban, a támadások befejezésében kevesebbet hibáztunk volna, talán másként alakul a meccs.

Tóth Norbert: - Tudtuk, hogy a ZTE elleni idegenbeli bravúr csak akkor ér valamit, ha folytatjuk a jó hazai sorozatunkat. Ennek a tudatában léptünk pályára. Nagyot küzdöttünk, fizikailag nagyon megerőltető volt a meccs – de nagyon örülök a győzelemnek. Kellett a közönség támogatása is, mert többször is hullámvölgybe kerültünk a mérkőzésen. Büszke vagyok a csapatra, és arra, hogy továbbra is veretlenek vagyunk itthon. Nem tudom, hogy meddig jutunk, de mi mindent el fogunk követni a minél jobb eredmény érdekében!

Milos Borisov: - Ahhoz, hogy egy ilyen szintű csapatot, mint a Falco idegenben legyőzzünk, sokat kell javulnunk – mert bizony követtünk el hibákat a mérkőzésen. De nincs veszve semmi, küzdünk tovább, hogy minél jobb pozícióban zárjuk a középszakaszt. Még két mérkőzést játszunk otthon, mind a kettő meg kell nyernünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!