Sport

2017.01.17. 18:56

Falco–Körmend a Magyar Kupában

Nem kell a vasi kosárlabdabarátoknak a február 25-ei NB I-es megyei rang-adóig várniuk, hiszen már 16-án is összecsap a Falco és a Körmend – a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Horváth Erika

Kedden a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében (MKOSZ) sorsoltak a férfi Magyar Kupában. Annak a nyolc csapatnak a neve került a „kalapba”, amely az NB I. alapszakaszának félidejében (a 13. forduló után) az 1–8. helyen áll. Fortuna összehozta a két Vas megyei csapatot, a címvédő – amúgy hétszeres kupagyőztes – Egis Körmend a Falco-Vulcano Energia KC Szombathellyel találkozik a háromnapos torna első napján, február 16-án, csütörtökön. Így tehát biztos, hogy az érmekért csak az egyikük maradhat ver-senyben.

A Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítása: Falco KC Szombathely–Egis Körmend, Zalakerámia ZTE KK–Alba Fehérvár, Naturtex-SZTE-Szedeák–Pécsi VSK-Pannonpower, Szolnoki Olaj KK–Kaposvári KK. A Magyar Kupának a Győri Audi Aréna ad majd otthont. A február 17-ei, pénteki elődöntőben a Falco–Körmend meccs győztese a ZTE–Alba derbi győztesével csap majd össze a 18-ai, szombati döntőbe jutásért, ahol a másik ág legjobbja vár a nyertesre.

Előtte, a zárónapon lesz bronzmérkőzés is az elődöntők veszteseivel. A mérkőzések kezdési időpontjai csak a televízióval való egyeztetés után válnak hivatalossá. A Magyar Kupa pénzdíjas, a győztes idén is egymillió, az ezüstérmes 500 ezer, a bronzérmes pedig 300 ezer forintot kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!