Sport

2015.04.01. 14:19

Farkas Ágnes elnöki posztra pályázik

Kőszeg, Budapest - Jelölteti magát a Magyar Kézilabda Szövetség megüresedett elnöki posztjára a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, a korábbi klasszis játékos, Farkas Ágnes.

Tóth Gábor

Új elnököt választ a sportág küldöttgyűlése a Magyar Kézilabda Szövetség élére április 17-én, miután a családi okokra hivatkozó Vetési Iván nem jelölteti magát. A leköszönő elnök bejelentette, szerinte Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere (Fidesz-KDNP) egyben az FTC kézilabda szakosztályának elnökségi tagja lenne az ideális utód. Ám a napokban felbukkant még egy elnökjelölt: a korábbi világklasszis játékos, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöki posztját 2013 augusztusa óta betöltő, Kőszegen élő Farkas Ágnes is jelezte, ringbe száll a posztért a Vas Megyei Kézilabda Szövetség ajánlásával.



Farkas Ágnes középen a magyar női válogatott tavalyi, szentgotthárdi látogatásán Görbicz Anitával beszélget
Fotó: Szendi Péter

- Szeretnék tenni valamit szeretett sportágamért, úgy érzem, megvan bennem a képesség, hogy elnökként irányítsam a Magyar Kézilabda Szövetséget - árulta el a Vas Népének a korábbi 206-szoros válogatott Farkas Ágnes. - Az elmúlt években sem távolodtam el a kézilabdától, Vas megyében szerintem sikerült új lendületet adni a sportágnak. Már évek óta érlelődött bennem a gondolat, hogy ismét kilépjek a reflektorfénybe. A pályán is szerettem mindig maradandót alkotni, a játéktól visszavonulva sem változtam meg, vezetőként is szeretnék nagy dolgokat véghezvinni. Csak az elnöki posztra koncentrálok, nem elnökségi tag, vagy tanácsadó szeretnék lenni. Nem puccsról van szó, egyszerűen megüresedett az elnöki poszt, ez pedig egy jó lehetőség arra, hogy egy tisztességes választáson megmérettessem magam. Nem biztos, hogy a legjobb irányba halad a magyar kézilabda, néhány dolgon lehetne változtatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!