Sport

2015.11.19. 17:25

Fazekas-bronz a TOP 12-n - Klampár, a fenegyerek az "asztalitenisz Mozartja" ellen

Fazekas Péter, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztaliteniszezője harmadik helyet szerzett az idei TOP 12 bajnokságon.

MTI

Az Ormai László Csarnokban csütörtökre már csak az elődöntők és a döntők maradtak az idei TOP 12 bajnokságon. A férfiaknál a CVSE játékosa, a címvédő Fazekas Péter a németországban, Saarbrückenben légióskodó Lakatos Tamással csapott össze a fináléért. Fazekas, aki délelőtt még a december 20-ai Generációk Csatája elnevezésű rendezvény sajtótájékoztatóján vett részt mint ötletgazda és főszervező, ezúttal nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, 4:0-ra kikapott. A másik elődöntőbem két volt celli játékos, Kosiba Dániel és Szita Márton találkozott – Kosiba nyert 4:1-re. A fináléban Kosiba 4:2-re bizonyult jobbnak Lakatosnál, ezzel 2008 után másodszor nyerte ela Top 12 bajnoka címet. A nőknél a legmagasabban jegyzett magyar játékos, Póta Gerogina nem indult. Az aranyat Madarász Dóra szerezte meg – a döntőben 4:0-ra győzte le Braun Évát.

A Generációk Csatája elnevezésű, a budapesti Jégpalotában rendezendő  asztalitenisz-gálán minden generáció képviselői megmutatják magukat, a legfiatalabb fellépő 13 éves, a legidősebb pedig a kétszeres világbajnok Klampár Tibor, aki 63 esztendős. Utóbbi  - aki jelenleg a Celldömölki VSE extraligás asztalitneisz-csapatának vezetőedzője - az egyik sztárvendég, a svéd Jan-Ove Waldnert, a belga Jean-Michel Saive-et, valamint Tóth Krisztina mellett. A gálán Klampár és aaz "asztalitenisz Mozartjaként" ismert olimpiai és hatszoros világbajnok Waldner lejátssza az 1989-es, dortmundi világbajnokság negyeddöntőjének a "visszavágóját". Aztán párost alkotva az ifjúsági Európa-bajnok Szudi Ádám-Ecseki Nándor duó ellen állnak asztalhoz (Ecseki is CVSE-s). Fazekas pedig Pattanytyús Ádámmal csatázik majd.

Balról az idei TOP 12 bajnokságon harmadik Fazekas Péter, aki ötletgazdája, főszervezője a Generációk Csatája asztalitenisz-gálának. Amelynek egyik sztárvendége edzője, Klampár Tibor (középen). Sőt még a csapattárs Ecseki Nándor (háttal) is asztalhoz áll majd a gálán
Fotó: Unger Tamás

- Akkor én 36 éves voltam, Waldner 24 - emlékezett a 89-es összecsapásra Klampár Tibor a sajtótájékoztatón. - Az egész csarnok nekem szurkolt, s azt hittem, simán nyerek, de végül ő jutott tovább. Később azt mondta, számára azon a tornán ez volt a döntő. A fiam azóta körülbelül 400-szor nézte meg a meccset felvételről, mindig mondom is neki: ne nézd, úgyse én nyerek!

A legendás játékos hozzátette: edzésben van, s reméli, hogy jól megy majd a játék és méltó ellenfele lesz Waldnernek.

- A fejem és a kezem jó, a lábam már nem annyira. Remélem, a kezemre üti majd a labdát - mondta mosolyogva.

A gála - Hajdú B. István műsorvezetésével - mintegy háromórás lesz, jegyeket a generaciokcsataja.hu oldalon keresztül vagy a jegy.hu irodáiban lehet vásárolni.  A  16 órakor kezdődő gálaprogram előtt az érdeklődőknek lehetőségük lesz találkozni és dedikáltatni a fellépőkkel, ekkor mutatják majd be a Klampár, a fenegyerek című könyvet is.

A hétvégén a 7. fordulóval folytatódik az extraligás férfi asztalitenisz-bajnokság. A nyitómeccs a bajnoki címvédő Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalkáé, amely hazai környezetben, az alsósági sportcsarnokban pénteken 17 órától a három győzelemmel és három vereséggel a hatodik helyen álló Komló együttesét fogadja. A celliek öt győzelemmel és egy vereséggel a százszázalékos PTE-PEAC mögött másodikak a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!