Sport

2017.05.04. 19:30

Fehérvári siker után harmadik a Körmend

SZÉKESFEHÉRVÁR - Nagyot harcolt, de nem tudott nyerni az Alba otthonában az Egis Körmend, amely nehezen bírta el a harmadik tíz percben begyűjtött rengeteg személyi hibát. Ferenczék a harmadik helyről, a Péccsel kezdhetik a rájátszást.

Németh Zsolt

A hazaiaknál visszatért Shepard, a körmendieknél pedig Allen. A fehérvári kettesekre Gibbs kettő, Ferencz egy hármassal válaszolt, és már vezetett a Körmend. Három duplával kontrázott az Alba, jött is az időkérés. Smith hármasa tartotta szorosan az eredményt, majd Kromah is betalált, megint vendégelőny állt a táblán.

Ferencz toldotta ezt meg kettővel, Dzunics mester kért időt. Remekül védekezett az MTE, Ferencz hármasával kilencre nőtt a vendégelőny. Ami aztán két perc alatt eltűnt, a kisszünetben már eggyel az Alba vezetett. Jobban kezdett a Körmend, de Smith ellen sportszerűtlen hibát ítéltek, négy pontot szerezve egalizált a Fehérvár. Smith hármasára Farr válaszolt, hol itt, hol ott volt az előny. Aztán hattal ellépett az Alba. Ráadásul Ferencz vitatható módon megkapta harmadik faultját. A hátralévő időben csak egy ponttal sikerült közelebb kerülni, 49-44 volt az állás a félidőben.

Nem volt jó előjel, hogy a rövidebb kerettel bíró Körmendnek volt több személyi hibája és lepattanózásban is rosszabbul állt. Aztán még sűrűbben jöttek a faultok. Mohammed zsákolt, jött is az időkérés. Csorvási szerezte a félidő első körmendi kosarát, de Keller 2+1-es akcióval válaszolt, tíz volt közte. Kellett Smith hármasa. Mohammed palánkos triplával válaszolt, Csorvási pedig támadásban kapta meg a negyedik hibáját. Ekkor kicsit dőlni látszott a pálya. A hazaiaknak nem volt hibája a félidőben, a Körmend öt perc alatt hatot kapott, 14 pontra nőtt a hátrány. Ferencz és Gibbs dobott hármast, de Taylor a világ végéről talált be az idő szorításában.

Kilenc perc után jött az első hazai fault a negyedben. Újabb palánkos hármast dobott, majd Shepard ziccerével 14-re ment el a Fehérvár. Kromah hármassal nyitotta a negyedik negyedet, majd Smith büntetőivel tízen belülre lépett a Körmend. Nagy küzdelem zajlott a pályán, és egyre kevésbé tudott védekezni az MTE a faultok miatt. De nekirugaszkodtak mégegyszer a piros-feketék. Több faultot kiharcolva zárkóztak nyolcig. Smith 2+1-e után már csak öt pont volt a hátrány (89-84). De megint pontosabban játszott az Alba, három perccel a vége előtt kupaktanácsra hívta játékosait Potocsnik mester. Lóránt hármasával végleg eldőlt a meccs, amelyet az Alba végül kilenc ponttal nyert meg.

Az Egis Körmend a harmadik helyről, a Pécs ellen kezdi majd a rájátszást, ahol az elődöntőben a Falcóval találkozhat.

Lenzelle Smith a triplákkal kissé hadilábon állt - hetet hagyott ki -, de így is szerzett 25 pontot
Fotó: Szendi Péter

FEHÉRVÁR-KÖRMEND

Alba Fehérvár-Puebla Plus-Egis Körmend 105-96 (25-24, 24-20, 28-19, 28-33)

Székesfehérvár, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, felsőházi középszakasz, vezette: Papp, Frányó, Ádám

 

Alba: Taylor 8/6, Markovics 15, MOHAMMED 22/6, LÓRÁNT 25/6, KELLER Á. 10. Csere: Shepard 9/3, Farr 16/3, Keller I. -. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

 

Körmend: GIBBS 22/9, SMITH 26/9, Ferencz 15/9, KROMAH 17/15, Csorvási 8. Csere: Allen 9/3, Németh Á. -. Vezetőedző: Gasper Potocsnik.

 

Az eredmény alakulása. 3. perc: 7-9. 8. perc: 15-24. 13. perc: 27-31. 17. perc: 42-36. 24. perc: 56-46. 29. perc: 68-59. 35. perc: 87-79. 38. perc: 93-85.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!