Sport

2016.08.30. 19:20

Feketelőporos vb-ötödik hely

Sarlóspuszta - Egy vb-ötödik hely után Bárdosi Zoltán, a Polgári Lövészsport Egyesület versenyzője egy országos bajnoki címet és egy bronzot is begyűjtött.

Horváth Erika

Magyarország rendezhette az elöltöltő fegyverek 27. világbajnokságát - ez volt 1934 óta az első lövész-vb hazánkban. Huszonhat ország 350 lövészénél 1550 rajtot regisztráltak, az egyhetes versenyen összesen 400 kg feketelőport használtak fel a történelmi lőfegyverekkel versenyző résztvevők. Ezek egyike volt Bárdosi Zoltán, a Polgári Lövészsport Egyesület versenyzője is, aki három számban is lőállásba lépett. (Minden versenyszámot két - eredeti (original) és másolat (replika) kategóriában rendeznek meg. A másolatoknak teljes mértékben hűnek kell lenniük az eredeti darabokhoz.) A szombathelyi versenyző a legjobban a Paterson (nyitott keretes csappantyús revolver, 25 m) kategóriában szerepelt: 88 köregységgel az ötödik helyen végzett. A Donald Malson/R (csappantyús revolver, replika, 50 m) számban 69 körrel az 55., a Mariette (csappantyús revolver, replika, 25 m) kategóriában 89 körrel a 68. helyen zárt a nagyon szoros és színvonalas - megdöbbentően jó eredményeket hozó - mezőnyben.

Bárdosi Zoltán vb-n is bizonyíthatott történelmi fegyverrel Fotó: Polgári Lövészsport Egyesület

A vb után - szintén Sarlóspusztán - rendezték az elöltöltő fegyverek országos bajnokságát. Ahol Bárdosi Zoltánt a Mariette versenyszámban avatták bajnokká 93 körös teljesítménnyel. A dobogó harmadik fokára állhatott fel, miután a Paterson kategóriában 89 körrel harmadik lett. Az 50 méteres Malson számban pedig 58 körrel ötödik helyet ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!