Sport

2017.02.04. 19:31

Fél gőzzel is simán nyert az Egis Körmend

Bár nem ez marad meg a legemlékezetesebb sikerként a szurkolók emlékezetében, de végül simán, 25 ponttal nyert az Egis Körmend a tartalékosan felálló Kecskemét ellen. A hazaiak annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelemhez kellett.

Németh Zsolt

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 90–65 (20–14, 29–14, 20–23, 21–14)

Körmend, 2000 néző V: Farkas, Török, Vida

KÖRMEND: PETTY 12, SMITH 15/3, Ferencz 12/9, Allen 13/3, Horti 7

Csere: CSORVÁSI 7, Loveridge 3, GIBBS 16/9, Németh Á. 3, Doktor 2, Márton Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

KECSKEMÉT: Pongó Má. 9/3, PONGÓ MA. 10/3, DERASIMOVIC 18/6, Ivosev -, Karahodzic 11

Csere: MÉSZÁROS 10/6, Hegedüs 5/3, Dobos -, Molnár D. -, Fülöp 2, Pálinkás -, Fehér -

Vezetőedző: Forray Gábor

Az eredmény alakulása. 5. p.: 6-5. 9. p.: 18-9. 14. p.: 30-14. 18. p.: 42-17. 22. p.: 51-33. 28. p.: 65-48. 34. p.: 75-58. 37. p.: 81-60.

Kipontozódott: Hegedüs 32. p., Pogó Ma. 38. p.

 

Nagy kérdés volt a találkozó előtt, hogy a két irányító, Parrish Petty és Sterling Gibbs tudja-e vállalni a játékot, és ha igen, milyen teljesítményre lesznek képesek. Az előző találkozók tapasztalatai alapján különösen Petty játéka nélkülözhetetlen a piros-feketék számára. Az irányító ott volt a pályán, de a pontszerzést a kescskemétiek kezdték. Kevés kosár esett, személyi hibából percekig több volt. Meg más hibából is, sorjázak az eladott labdák. Aztán egy-egy tripla is beakadt, hét perc után a hazaiak átlépték a tíz pontot. A Molnár Mártont és Milutin Djukanovicsot nélkülöző Kecskemét viszont megrekedt kilencnél, és amikor Ferencz hármasával már ugyanennyi volt a különbség, jött az első időkérés. De tíz is lett közte, amit hatra faragtak a vendégek a negyed végére.

Továbbra sem hullott a ponteső, Ferencz tripláját és Horti büntetőjét jegyezhettük fel percekig. Aztán Gibbs is betalált, jött az újabb vendég idő, és egy technikai a kecskeméti kispadnak. A vendégektől a húzódást szenvedő Ivosev is kivált, Allen betörésével pedig már húsz volt közte, amit Csorvási öt ponttal növelt tovább. Hegedüs dobott gyorsan öt pontot, de a nagyszünetre tovább nyílt az olló, 21 egység volt a hazai előny. (49-28)

Pongó Martin hármasával lépett húszon belülre a Kecskemét, két perc után hazai időkérés következett. Pongó Martin agilis játékához Mészáros hármasa társult, ismét Potocsnik edző kért időt, mert 15-ig zárkóztak a kecskemétiek. Gibbs két hármasa hatott nyugtatóként a hazaiakra. Később Németh Ákos remek passzából Horti zsákolt, ismét egy híján húsz volt a hazai előny. Kilenc perccel a vége előtt Derasimovicsot hagyták ott a körmendiek, aki bevágta a triplát. Potocsnik edző figyelmeztette csapatát, hogy még nem nyerték meg a meccset. Hat perccel a vége előtt Smith zsákolt látványosan, ami kellett is, mert eléggé vontatottan haladt a találkozó. Végül minden nevezett játékos pályára léphetett és a visszafogottan játszó Egis Körmend így is 25 ponttal nyert.

Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Gratulálok a játékosaimnak és a szakmai stábban velem dolgozóknak, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Ez nagyon fontos volt ma a számunkra. És nem volt egyszerű, még akkor sem, ha a különbség nem ezt mutatja. Elsősorban pszichológiailag volt fontos a siker a két vereségünk után. Ma igazából más nem számított, csak a győzelem.

Forray Gábor: – Gratulálok a Körmendnek és sok sikert kívánok a hétközi, nemzetközi kupamérkőzésükhöz. A mérkőzés képét látva nem panaszkodhatunk, hiszen eleve két játékos nélkül álltunk ki és a második negyedben egy újabb kulcsjátékosunk vélt ki. Itt volt egy olyan időszak, amire nem jól reagáltunk és nagyobb hátrányba kerültünk. A második félidőre igyekeztünk változtatni és játszottunk egy jó meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!