Sport

2016.10.16. 18:10

Semmi esélyük sem volt az újonc újpestieknek a szombathelyiek ellen

Budapest - A női labdarúgó-NB I. 8. fordulójában a Viktóra FC 6-0-ra győzött az Újpesti TE vendégeként. Siklér Kinga három, Szakonyi Emese, Harsányi Andrea és Kun Barbara egy-egy gólt szerzett.

Pum András

Újpesti TE-Viktória FC 0-6 (0-4). Budapest, 40 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kiss A

Újpest: Gálik - Kiss F., Véglás V. (Durkó, 68.), Nagy Sz., Horváth T. - Papp P. (Czvetkó, 78.), Csorbai (Orsó, 68.), Kiss N. - Mátyás, Molnár J., Kajdy. Edző: Oroszi Sándor

Viktória FC: Bíró - KOPCSÁNDI, TÁLOSI, BALOGH, Kun (Kiss Zs., 58.) - Csidei (Janus, 70.) SIKLÉR, Harsányi, FÁBIÁN (a mezőny legjobbja) - Szakonyi (Bátorfi, 70.), Vörös. Edző: Csordás Csaba.

A szombathelyieknél a lázas beteg Heike Manhart nem léphetett pályára.

Siklér Kinga három gólt lőtt Fotó: Szendi Péter

Jól, nagy elánnal ment a meccsbe a szombathelyi csapat, ám helyzeteiket rendre elhibázta. Aztán negyedóra elteltével az egyik újpesti futballista egyedül tört kapura, de Bíró Barbara óriási bravúrral védett. Ez kijózanító pofon volt a vendégek részére, akik ettől kezdve koncentráltabban futballoztak, és szebbnél szebb gólokat szerezve már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát. Szünet után sem vett vissza a Viktória, támadásban maradt, de az Újpest is próbálkozott, szerette volna elkerülni a nagyarányú vereséget. Végül ez nem sikerült neki, hiszen a sok vasi helyzetből Harsányi Andrea és Siklér Kinga is betalált.

A mérkőzés összképe alapján a Viktória ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Gólszerzők: Siklér 3 (27., 31., 64.), Szakonyi (25.), Kun (33.), Harsányi (58.).

Csordás Csaba: - Gratulálok a lányoknak, a mai győzelem megfelelő útravaló a soron következő két legfontosabb meccsre, az MTK és a Győri ETO ellenire.

További eredmények: Budapest Honvéd-Győri ETO 0-1, MTK Hungária-Kóka 3-0.

Az FTC-Astra mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!