Sport

2017.01.10. 20:01

Felcsútra ment a Hali-hátvéd

Szombathely, Felcsút - A nigériai U17-es világbajnok Funsho Ibrahim Bamgboye aláírt a Haladáshoz. Hegedűs János a Puskás Akadémiához igazolt, Leandro Martínez pedig fél évig kölcsönben az MTK-ban folytatja pályafutását.

Pum András

Noha a Szombathelyi Swietelsky-Haladás együttese szombatig a horvátországi Rovinjban edzőtáborozik, a vasi megyeszékhelyen is zajlanak az események. A 18. születésnapját hétfőn betöltő nigériai U17-es világbajnok, Funsho Ibrahim Bamgboye közel két hónapja, november 16-án érkezett próbajátékra Szombathelyre. A támadó a tesztelés alatt meggyőzte a stábot, hétfőn aláírta 2019. június 30-ig szóló szerződését a Haladással. A vasiak 27 éves csatára, Leandro Martínez ősszel kölcsönben az olasz harmadosztályú Lucchesében futballozott - most visszatért Szombathelyre. Ám azzal a lendülettel tovább is állt, tavasszal szintén kölcsönben az MTK-ban folytatja pályafutását. Az olasz-argentinnak egyébként jövő nyárig szól a szombathelyi kontraktusa.

Funsho Bamgboyét Tóth Miklós ügyvezető igazgató köszöntötte Fotó: Haladás.hu

A húszesztendős, budapesti születésű Hegedűs János a tavalyi budaörsi kölcsönjáték után tért vissza a Haladáshoz. Az első három fordulóban nem játszott, aztán Jagodics Márk betegsége után a negyedik körben, az MTK elleni idegenbeli 2-0-s győztes meccsen került be a csapatba. Hegedűs szerezte a zöld-fehérek második gólját, ezt követően kirobbanthatatlan volt a vasiak kezdőjéből. Ám a télen megkereste az NB II. éllovasa, a Puskás Akadémia, és noha Mészöly Géza vezetőedző és a tulajdonosok, vezetők is marasztalták, a kiváló adottságú, az U21-es válogatottban is bemutatkozó védő három és fél évre aláírt a Pintér Attila vezette felcsúti együtteshez. A Puskás Akadémia kivásárolta élő szerződéséből, az összeg nem publikus.

Hegedűs János a jövőben már a Puskás Akadémiát erősíti Fotó: pfla.hu

- Noha most még NB II-es a Puskás Akadémia, szinte biztosra veszem, hogy feljutunk - mondta Hegedűs János. - Ezért aztán Pintér Attila személye, és amiatt, hogy újdonsült edzőm komoly szerepet szán nekem, mindenképpen kihívás, előrelépés volt számomra a váltás. Hozzáteszem: nem volt könnyű meghozni a döntést, hiszen négy évig az Illés Akadémián, egy esztendeig a Haladásban futballoztam. Itt lett belőlem NB I-es futballista, köszönöm Mészöly Gézának, a stábnak, a vezetőségnek a bizalmat - mindannyian marasztaltak, de úgy vélem, jó döntést hoztam. Köszönöm a szurkolók felénk és felém irányuló szeretetét, támogatását is.

- Szerettük volna, ha Hegedűs még legalább egy fél évet nálunk futballozik, ám ő úgy döntött, hogy távozik. Nem tudtuk meggyőzni - mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!