Sport

2016.11.10. 14:32

Feldobták a labdát- Népszerűsítik az egyetemi bajnokságot

Szombathely - Egy országos programhoz csatlakozva dr. Németh István, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektorhelyettese, a szombathelyi campus vezetője dobta fel a labdát a SZoESE-SMAFC egyetemi férfi kosárlabda-mérkőzésen.

Tóth Gábor

A 2016/2017-es szezontól a körmendi illetőségű Tahin Péter lett a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság szervezési igazgatója - elfogadva a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének a felkérését.

- A célom, a feladatom, hogy népszerűsítsem az egyetemi kosárlabdát az országban, egyben magát a sportágat a felsőoktatási intézményekben - árulta el Tahin Péter. - Több olyan kezdeményezést bevezettünk az elmúlt időszakban, melyek reményeink szerint több csapatot vonzanak majd a bajnokságba, több főiskolás, egyetemista fog majd kosárlabdát a kezébe. Személyesen kerestem meg és kértem fel például a bajnokságban érintett 14 egyetem rektorát, hogy az őszi szezon befejeztéig valamelyik hazai mérkőzésükön végezzék el a kezdő feldobást - mindegyikük örömmel mondott igent.

Szombathelyen szerda este rendezték a SZoESE-SMAFC szomszédvári rangadót, a találkozó elején a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektorhelyettese, a szombathelyi campus vezetője, dr Németh István dobta fel a labdát.

- Nem volt kérdés, hogy rész veszek az akcióban - jelentette ki a dr. Németh István. - Intézményünkben mindig is pezsgő volt a kosárlabda-élet, szeretnénk, hogy ez a jövőben is így legyen. Sőt szeretnénk e téren is előre lépni, így a következő tanévtől - 2017. február 1-től már az ELTE kihelyezett campusaként - bővítjük például a sportszakember képzésünket. Figyelemmel követem kosárcsapataink szereplését, szép lenne, ha fiúk vagy a lányok bejutnának a 2016/2017-es szezon négyes döntőjébe.

A szomszédvári rangadón a SZoESE 74-84 arányban alulmaradt soproni riválisával szemben.

 

EREDMÉNYEK

A SZoESE eddigi eredményei az egyetemi bajnokságban, férfi: SZoESE-ELTE 82-62, Mosonmagyaróvár-SZoESE 87-89, SZoESE-SMAFC 74-84. A következő hazai mérkőzés: SZoESE-PTE Petőfi SE, november 16., 19.15. Női: SZoESE-Széchenyi István Egyetem Győr 63-68, PTE-PEAC-SZoESE 57-48, ELTE-BEAC-SZoESE 49-60. A következő hazai mérkőzés: SZoESE-TFSE, november 14., 17.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!