Sport

2017.02.20. 18:40

Felemás kupaprodukció - Nehéz helyzetben utazik a Chalonhoz a Körmend

Körmend - Szerdán (20.00) az Elan Chalon vendégeként lép pályára az Egis Körmend együttese a FIBA Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A piros-feketék három Magyar Kupa-mérkőzéssel a lábukban, kedd hajnalban keltek útra.

Németh Zsolt

A piros-feketék 21 pontos hátrányban vannak a pároscsatában, de jelenleg nem ez okozza a legfőbb problémát a csapat háza táján. Szombaton este, a Magyar Kupában lejátszott harmadik, a bronzmérkőzés után alig lehetett látni olyan körmendi játékost, aki ne fájlalta volna valamijét. Horti Bálint nem is lépett pályára a három nap alatt, az első napon Sterling Gibbs bokája sérült meg. Akkor visszaállt, majd az Alba ellen is - igaz bicegve, de - igyekezett segíteni társait. A bronzmeccsen viszont már nem lépett pályára. A Szeged ellen kapott egyet a lábára Lenzelle Smith is, aki szintén sántított az utolsó győri vacsoránál.

Ez még a Falco elleni győztes negyeddöntő utáni öröm. De (balról) Ferencz Csaba, Horti Bálint, Parrish Petty, Németh Ákos, Csorvási Milán és Terry Allen már tudja, hogy megfogyatkozva még további két kupameccs, és szerdán még egy EK-nyolcaddöntő is vár a csapatra Fotó: Unger Tamás

Mind a csapat, mind a szurkolók felemás érzésekkel térhettek haza Győrből, hiszen az első napon, csütörtökön este hatszáz piros-fekete hívő előtt, remekül játszottak Ferenczék, a Falco elleni győzelmet hosszú, önfeledt ünneplés követte. A folytatás viszont már kevésbé volt vidám. Az Alba ellen egy ideig partiban volt a tartalékos gárda, de a kupa másnapi győztese megmutatta, mennyit ér, ha jobban eloszlanak a terhek. A bronzmérkőzés viszont egyértelmű csalódás volt mindenki számára.

Ferencz Csaba, a csapatkapitány is határozottan foglalta össze a kupadöntőt:

- Az első napunk remekül sikerült, tényleg mindenki kiadott magából mindent. Úgy kellett volna játszanunk a harmadik meccsen is, mint akkor, a Falco ellen. A második napon, az Alba ellen, amíg volt erőnk, addig nagyon jól tartottuk magunkat, három negyeden át jól játszottunk, utána sajnos elfogytunk. Hatan voltunk mindössze, de inkább öt és felen, ezt is mondhatom. A bronzmeccsen viszont nem csak a fáradtság számlájára írható a vereségünk. Hozzáállásbéli problémák is voltak. Az első negyedben szereztünk egy elég tetemes hátrányt, amit még le tudtunk dolgozni, de a végén megint csináltunk buta hibákat, és ellépett a Szeged. Megérdemelten nyerte meg a bronzérmet. Nálunk pedig néhány embernek el kell gondolkodnia!

Horti sérülésével egyedül maradt az ötös poszton Csorvási Milán, aki jól is teljesített a három nap alatt, de mint mondta, számára nem ez a lényeg.

- Nagyon sok tanulsággal szolgált nekünk ez a hétvége Győrben. Az első meccsen nagyon jól küzdöttünk, támadásban és védekezésben is jó ritmusban játszottunk. Sajnos ez aztán meg is szakadt. Mondták többen is, hogy én jó teljesítményt nyújtottam, de azzal önmagában nem sokra megyünk, fontosabb, hogy a csapatnak jól menjen, ezen kell dolgoznunk, hogy együtt tudjunk jól teljesíteni! Két nappal a Magyar Kupa után már útnak is kell indulunk a Chalon elleni mérkőzésre, ahol nem mi leszünk az esélyesek. Nehéz lenne ekkora hátrányból kiharcolni a továbbjutást, de mindezek ellenére mindent meg fogunk tenni ott is. Ugyanakkor még jobban kell koncentrálnunk a vasárnapi, Falco elleni bajnokira, a szombathelyieket mindenképpen le kell győznünk!

Csalódott volt szombaton este a csapat vezetőedzője, Gasper Potocsnik is:

- Kicsit szomorú vagyok, mert szerintem a mi csapatunk jobb, mint a Szegedé, megnyerhettük volna ezt a találkozót. De gratulálni kellett a Szegednek, megérdemelte a győzelmet. Harcoltunk érte mi is, majdnem az egész meccsen, de nagyon rosszul kezdtünk, nem volt megfelelő a hozzáállásunk az elején. Igaz, hogy eleve rövid rotációval mentünk neki a kupahétvégének. Mindent összegezve jó munkát végeztek a játékosaim, nagyot harcoltak, hiszen három nap alatt három mérkőzést nem könnyű lejátszani, különösen, ha ilyen rövid a pad. A Falco ellen nagyon jó mérkőzést játszottunk, az Alba viszont most, ebben a helyzetben túl nagy falatnak bizonyult számunkra, bár jó ideig tartottuk a lépést. Jobban örültem volna, ha éremmel távozhatunk, de előre kell néznünk. A Chalon ellen a meglévő kerettel kell helytállnunk. Hogy pontosan hányan tudnak majd játszani, azt nehéz lenne megmondani. Szinte mindenkinek van kisebb-nagyobb problémája, egy kicsit tartok is ettől az összecsapástól. De remélem, ha minden jól megy, akkor a Falco ellen már sokkal jobb lesz a helyzet.

A létszámgondokon némiképp segíthet, hogy a klub bejelentette: Lasan Kromah, az Alba Fehérvár egykori idegenlégiósa Körmendre szerződik, de ő Chalonban még nem lesz ott leendő társaival, kedden érkezik meg új állomáshelyére. Vasárnap viszont már minden bizonnyal pályára léphet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!