Sport

2016.04.13. 18:44

Feljövőben a Körmend, magabiztos siker a Paks ellen

Csak az első tíz perc volt szoros, később egyértelműen uralta a játékot az Egis Körmend, amely a szezonban harmadszor győzte le a paksiakat.

Németh Zsolt

Jó védekezésből indított gyors kosarakkal és néhány kiugró egyéni teljesítménnyel magabiztos sikerrel kárpótolta szurkolóit az MTE.

Egis Körmend – Atomerőmű SE 95–77 (24–24, 20–12, 30–20, 21–21)

Körmend, 1800 néző V: Földházi, Farkas, Tőzsér

KÖRMEND: PETTY 24, CHANNELS 10/6, MCKINNEY-JONES 22/12, DICKERSON 19/9, DUINKER 16

Csere: Tóth N. -, Ferencz 4, Lakosa -, Németh Á. ,

Vezetőedző: Teo Csizmics

PAKS: Kovács -, ROBINSON 20/6, BARNIES 19/9, Fomin 2, Tóth Á. 7/3

Csere: Dunn 12/6, Watkins 6, Medve 11/9, Will -, Illés -.

Vezetőedző: Schmidt Béla

Az eredmény alakulása. 5. p.: 15-7. 9. p.: 19-21. 12. p.: 24-29. 17. p.: 32-30. 24. p.: 55-39. 27. p.: 66-45. 33. p.: 80-58. 38. p.: 86-73.

A Körmend kisebb problémákkal küzdve, de teljes kerettel állt ki a meccsre, amelyen a Paks nélkülözte Eilingsfeld Jánost, aki az Alba Fehérvár ellen orrtörést szenvedett. 7-7-ig együtt haladtak a csapatok, aztán két triplával ellépett az Egis Körmend. Már nyolc pont is volt a hazai előny, de néhány csere után az ASE kapaszkodni tudott. 19-16-nál mégis Schmidt Béla kért időt. Jól tette, mert átvette a vezetést csapata, de a kisszünetre egyenlítettek a piros-feketék. Dunn öt pontjával lépéselőnybe került a Paks, a hazai dobások rendre pontatlanok voltak. Teo Csizmics is élt az időkérés lehetőségével. Aztán beindultak a hazaiak. Channels triplájával majd Petty 2+1-es akciójával visszavette a vezetést a Körmend. Állóháborúvá vált a meccs, amit büntetőkkel tört meg az Egis Körmend. McKinney-Jones és Ferencz pontjaival tovább nőtt a differencia, ami tíz is lehetett volna, ám a hazaiak eladták a labdát, Barnies zsákolt, Teo Csizmics időt kért. Kettő pontot még hozzátett előnyéhez, a félidőben nyolccal vezetett az Egis Körmend. Eladott labdával nyitott az ASE, McKinney-Jones viszont egy triplával. Petty két kettese után már jött is az időkérés vendégoldalon, 51-36-nál. Büntetőkkel igyekezett lépést tartani az ASE, de McKinney-Jones már a harmadik tripláját szerezte, tartotta magabiztos előnyét az Egis Körmend. Amikor kicsit felpörgött a Paks játéka, Teo Csizmics állította meg a lendületet egy időkéréssel, majd McKinney-Jones a 4. hármasával. Petty 20. pontja pedig már 21 egységnyi különbséget jelentett. Dunn hármasa mellett továbbra is inkább büntetőkből szerzett pontot az ASE. Az utolsó negyed előtt 18 volt közte. McKinney-Jones ziccere után pedig már 22. Tóth Ádám és Medve hármasait követően megint Teo Csizmics érezte úgy, hogy kell egy szusszanásnyi idő. Két gyors duplával nyugtatták őt játékosai. A paksi hármasok jöttek tovább, ezúttal kettő Barniestól egy Medvétől, és már csak 13 volt közte. De fogyott az idő, közelebb már nem sikerült zárkózni a vendégeknek, sőt Dickerson utolsó másodperces triplájával 18 pontos különbségnél ért véget a találkozó.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Igyekeztünk javítani az előző három vereségünk után. Már a felkészülés is erről szólt. Jobb dobásokat vártam a fiúktól és ez ma végre meg is valósult. A 21 gólpasszunk is mutatta, hogy ma valóban csapatként játszottunk. Nem vagyunk még olyan formában, mint korábban, de már látom a javulás jeleit, felfelé jövünk. Gratulálok a fiúknak a magabiztos győzelemhez, és köszönjük szurkolóink kitartását, komoly támogatását!

Schmidt Béla: – Gratulálok a Körmendnek! Az első félidőben, bár voltak gondjaink a lepattanózással és az eladott labdákkal, még látótávolságon belül voltunk, a második félidőben viszont nem sikerült közelebb lépnünk, csak futottunk az eredmény után. Nem tudtunk változtatni a játék képén, energikusabb, határozottabb volt az ellenfelünk, megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!