Nyolc labdarúgót igazolt a nyáron a Szombathelyi Haladás együttese

2017. július 12., 18:35 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
Továbbra is bátran támaszkodik a fiatalokra a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata, amely jelentősen átalakult a nyáron.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Habár a tavalyi, hatodik helyen végzett alapcsapatból csupán a védekező középpályás Iszlai Bence távozott, alaposan átalakult nyáron a Haladás játékoskerete. Nyolcan érkeztek: Simon Ádám (Videoton), Miroszlav Grumics (Kozármisleny), Tóth Benjamin (Austria Salzburg), Németh Milán, Tóth Dávid (Soproni VSE), Pinte Patrik (Slovan Bratislava), és visszatért budaörsi kölcsönjátékából Petró Balázs, valamint Dorogról Medgyes Zoltán. A távozók: Gajdos Zsolt (Nyíregyháza), Hídvégi Sándor (Siófok), Nagy Patrik (Gyirmót), Sasa Popin (még nincs csapata) és - a hétvégén összepakolt és hazautazott Hollandiába - Sjoerd Overgoor is. A Haladás a nyitányon szombaton 20.30-as kezdéssel a bajnok Budapest Honvéd vendége lesz.

A Haladás játékosait és szakmai stábját egy kis trükkel bevarázsoltuk a leendő stadionba
Fotó: Unger Tamás – Grafika: Jancsó András

- Mindössze egy hónapunk volt a felkészülésre, ezért - ellentétben a tavalyi alapozással - nem utaztunk külföldi edzőtáborba - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Az Illés Akadémián napi két edzéssel alapoztunk, a tervezett munkát maradéktalanul elvégeztük. Azt szerettük volna elérni, hogy a rajtra olyan állapotba hozzuk a játékosokat, mint ahogy befejezték a bajnokságot. Fizikálisan és mentálisan is készen állnak a rajtra a fiúk - a felmérések is ezt bizonyítják. Az igazolásokkal elértük, hogy valamennyi poszton versenyhelyzet alakult ki, senkinek sincs bérelt helye. Egy biztos: habár a legutóbbi bajnokságban jól szerepeltünk, rutinból nem lehet lehozni egy szezont, az idén még több kell. Ami a célokat illeti, a hároméves terv az volt, hogy évről évre előbbre lépjen a gárda, ugyanakkor látni kell, hogy jó néhány klub anyagi téren előttünk jár. Azt viszont megígérhetem, hogy valamennyi csapat dolgát megnehezítjük. És továbbra is minél több fiatalt szeretnénk pályára küldeni. Nemcsak azért, mert pénzt kapunk a szerepeltetésükért, hanem mert megérdemlik. A klubvezetés nem tette kötelezővé, hogy pályára küldjem őket, de az értük kapott MLSZ-pénz fontos része a költségvetésünknek. Örömteli, hogy a tavaly műtött játékosok közül Jánvári Gábor edzőmeccsen futballozott, Rózsa Dániel és Németh Márió pedig a héten már velünk együtt készült. Ugyanakkor nem tudni, mire lendülnek formába, így elképzelhető, hogy egyiküket-másikukat az ősszel kölcsönadjuk.

- Kőkemény bajnokság előtt állunk, az újoncok közül a Puskás Akadémia alaposan megerősödött - jelezte Tóth Miklós, a zöld-fehérek ügyvezető igazgatója. - Ugyanakkor szeretnénk a tavalyi hatodik helyhez képest előbbre lépni. A kezdőből csupán Iszlai távozott, helyére a válogatott Simon Ádám jött. Évről évre több, az Illés Akadémián nevelkedett tehetség kerül a felnőttekhez, elég ha Rácz Barnabásra, Tóth Mátéra, Kiss Bencére, Jancsó Andrásra gondolunk. Idén is bátran támaszkodhatunk a saját nevelésű futballistáinkra, mellettük persze szükség van a rutinos, sok csatát megélt játékosokra is.

Pum András

2017. július 12., 18:35 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...