Sport

2014.09.17. 14:55

Félmaratoni ob: Koszár harmadik

Budapest - Koszár Zsolt bronzérmet szerzett a 29. Wizz Air nemzetközi félmaraton keretében megrendezett félmaratoni országos bajnokságon.

Horváth Erika

 

Koszár Zsolt hosszú kihagyás után ob-bronzzal tért vissza (Fotó: Synergy Fitness Szentgotthárd SE)

Rekordot jelentett a 29 éves rendezvény történetében a 13 500-as indulói létszám az ország 775 településéről érkeztek futók a fővárosi megmérettetésre. Ott volt a mezőnyben a Synergy Fitness Szentgotthárd SE futója, Koszár Zsolt is, aki hosszú, tíz hónapos kihagyás után versenyzett ismét. A rajt után az ötfős élbollyal tudott tartani. A 9. kilométernél egy rendkívül erős iramváltással a két kenyai versenyző ellépett, a három magyar pedig csatázott tovább az ob érmeiért. A 12. km-nél a veszprémi olimpikon Kovács Tamás és Csere Gáspár (BEAC) iramváltása után Koszár Zsolt leszakadt, így övé lett a bronzérem.

- A tavalyi, hosszú sérülésem után csak két-három hete tudok teljes értékű edzésmunkát végezni, nagyon el vagyok maradva magamtól. A verseny kemény volt, az elejétől váltakozó iram nagyon kikészített, ehhez nagyon kevés munka van a lábamban. Örülök a bronzéremnek - mondta a verseny után a szentgotthárdi atléta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!