Sport

2016.05.12. 17:11

Felnőttek közt lett hetedik a szombathelyi vivó

Budapest - A párbajtőrözők felnőtt válogatóján a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői közül ezúttal a 17 éves Szabó Viktória érte el a legjobb eredményt, hetedik lett.

Horváth Erika

Dupla válogatót rendeztek a felnőtt párbajtőrözők számára. A versenyen a Szombathelyi Vívóakadémiáról három fiatal Patócs Zsolt-tanítvány próbált szerencsét.

Az egyre jobban magára találó Szabó Viktória edzőjével, Patócs Zsolttal (Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia)

A nőknél az első napon 79-en léptek pástra. Szabó Viktória a csoportkörből feljutott a 64-es táblára. Ott legyőzte a BVSC-s Jung Esztert (15-12), majd a vasasos Kardos Edinát (15-8). A nyolc közé azonban már nem jutott be, miután 15-8-ra kikapott a később a dobogó harmadik fokára érő Révész Juliannától (BVSC). A hosszú sérülés után visszatért 17 éves szombathelyi vívó a másnapi versenyen (73 induló) még feljebb jutott. Öt győzelemmel, egy vereséggel zárta csoportját, így a 32 közé jutásért még nem kellett vívnia. A 16 közé Egerszegi Alexandra (DVE) 15-14-es legyőzésével került, a nyolcba jutásért Szondi Laurát (BVSC) 15-7-re verte. A negyeddöntőben a tatai junior Európa-bajnok Kun Anna volt az ellenfele, akitől hatalmas csatában, 12-13-ra kapott ki. Viki így lemaradt a dobogóról, de a felnőtt mezőnyben nagyon előkelő, hetedik helyen zárt.

A férfi válogató első versenye kevéssé sikerült a szombathelyiek idén is világversenyes érmekkel gazdagodó két korosztályos válogatottja, Bakos Bálint és Bende Bence számára - a főtábla első fordulójában kikaptak. A második napon (72 induló) a most érettségiző, idén csapatban junior Eb-aranyat és vb-ezüstöt is szerző Bakos Bálint csoportbeli négy győzelmével és egy vereségével kihagyhatta a főtábla első körét. A 16 közé jutásért 15-13-ra legyőzte Varga Samut (BHSE), a nyolcba jutástól azonban egy találattal elütötte a szintén honvédos, a magyar párbajtőr csapat tagjaként kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes Somfai Péter (13-14). Bakos Bálint így tizedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!