Sport

2017.07.18. 18:40

Felsőházba jutotta KSE teniszcsapata

BUDAÖRS Győzött a nagy rivális Budaörs vendégeként, így a felsőházban folytathatja a rájátszást a Kőszegi SE szuperligás férfi teniszcsapata.

Tóth Gábor

A Kőszegi SE a teniszszuperliga alapszakaszának előző két mérkőzésén két papírforma-eredményt ért el: otthon legyőzte az újonc Mini Garros Budapestet, majd idegenben kikapott a bajnok, címvédésre törő MTK-tól. A harmadik, egyben utolsó alapszakaszmeccsen a nagy rivális Budaörs fogadta a Kőszeget. A képlet egyszerű volt, a mérkőzés győztese a felsőházba jut, a vesztese pedig az alsóházban kezdi a rájátszást. A kőszegi csapat pedig nem bízott semmit a véletlenre, remek teljesítménnyel biztosan nyert 5-2-re. A vasi alakulat már teljes kerettel szállt harcba Budaörsön, ugyanis csatlakozott a csapathoz két komoly erőt képviselő, eddig hiányzó játékos, a szlovén Jarc Rok és a saját nevelésű Vörös Máté - mindketten kellettek a sikerhez.

Vörös Máté párosban és egyesben is nyert Fotó: Kőszegi SE

Budaörsi SC-Kőszegi SE 2-5

Győztek: Sardu D.-Vörös M., Jarc R., Sardu D., Vörös M., Csontos B.

- Az eredmény nem sejteti, de kiélezett meccseken, nagy csatában győztük le közvetlen riválisunkat - fogalmazott Koltay Árpád, a Kőszegi SE teniszszakosztályának vezetője. - Ugyanakkor a győzelmünk teljesen megérdemelt. Nagyon elégedettek vagyunk, minden a tervek szerint alakult az alapszakszban - most pedig jöhet a felsőházi rájátszás, éremért szállhatunk harcba.

A Kőszeg csütörtökön 11 órás kezdéssel a négy Davis Kupa-játékost felvonultató Győr ellen vívja az elődöntőt a budapesti Nemzeti Teniszcentrumban. Aztán pénteken - az eredménytől függően - vagy a bronzmeccsen, vagy a döntőben lesz érdekelt.

- A papírforma a Győr sikerét ígéri az elődöntőben - jelezte higgadtan Koltay Árpád. - Ugyanakkor szerintem van esélyünk a meglepetésre. Felszabadultan játszhatunk, hiszen a kiesés réme már nem fenyeget minket. Ráadásul nagyon együtt van a csapat, a játékosok pedig kirobbanó formában, motiváltan várják a mérkőzést. Bizakodó vagyok - nagyon szeretnénk éremmel zárni a szezont.

A másik ágon Siófok- MTK elődöntőt rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!