Sport

2016.11.03. 18:50

Fényes érmek a serdülő lány torna-ob-ról

Budapest- Remekül szerepeltek a szombathelyi sportolók a lány tornászok serdülő országos bajnokságán.

Tóth Gábor

Október 29-30-án rendezték a budapesti Tornacsarnokban a leány tornászok serdülő országos bajnokságát. A szombathelyi színeket hosszú idő után újra népes társaság, kilencfős csapat képviselte.


A szombathelyi csapat. Balról Giczi Boglárka, Horváth Emma, Maráczi Fruzsina és Borbás Maja Fotó: Unger Tamás

Az öt évfolyamot átölelő népes mezőnyben az egyéni összetett során külön hirdettek eredményt a 2006-2007-ben születettek számára. Itt Borbás Maja (Sportiskola) 40,40 százados eredménnyel 4. lett, míg Maráczi Fruzsina(Sportiskola) 39,20 századdal a 6. helyet szerezte meg. Az idősebbeknél (2003-2005) Giczi Boglárka (Delfin) és Horváth Emma (Delfin) remekeltek. Előbbi 45.40 századdal begyűjtött egy ezüstérmet, míg utóbbi 43.80 századdal 4. lett. A másnapi szerenkénti döntőkbe is ők ketten kerültek be. A múlt heti remek nemzetközi eredmények után ezúttal is ugráson és korláton szereztek érmeket. Az ugrás fináléjában Boglárka másodikként, Emma harmadikként zárt. Továbbá Giczi korláton még szerzett egy ezüstérmet, valamint talajon 6. lett, Horváth Emma korláton lett 5. A lányok edzői: Vizer Erzsébet, Csillag Tünde, Rácz Gábor, Réti Gergő.

- Örülök, hogy ilyen népes létszámmal utazhattunk az ob-ra, annak pedig különösen, hogy Boglárka és Emma huzamosabb ideje jó teljesítményt nyújt - értékelt Vízer Erzsébet edző. - Az eredményeink bizakodásra adnak okot. Továbbá igyekszünk megfelelni a Magyar Torna Szövetség azon törekvésének, hogy minél több profi tornász kerüljön ki az utánpótlásképző műhelyekből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!