Sport

2017.06.20. 18:23

Fényesen csillog a Falco KC idei ezüstérme

Bensőséges ünnepségen vették át ezüstérmeiket a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapatának játékosai, edzői, vezetői.

Tóth Gábor

Parádés szezont futott a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ezüstérmes együttese. Szrecsko Szekulovics csapata az alapszakaszt az előkelő negyedik helyen zárta. Majd a középszakaszban feltornázta magát második pozícióba. Hogy aztán a rájátszásban őrült menetelésbe kezdjen: 3-1-el búcsúztatta a Kaposvárt, 3-0-val söpörte ki a megyei rivális Körmendet, a végül bajnoki címet szerző Alba Fehérvárt pedig öt mérkőzésre kényszerítette. Volt esély a még nagyobb bravúrra is, hiszen a döntőt fehérvári győzelemmel nyitotta a szombathelyi gárda - de végül érvényesült a papírforma.

A sárga-fekete klub vezetősége úgy gondolta, hogy ünnepélyes díjkosztóval zárja a szezont - hogy a szurkolók még egyszer utoljára méltóképpen megünnepelhessék a mögöttünk hagyott hetekben, hónapokban számukra oly sok örömet okozó csapatot. Az ünnepség egyperces gyászszünettel kezdődött, ugyanis hosszú betegség után elhunyt Szrecsko Szekulovics vezetőedző édesapja - a mester haza is utazott, nem vehetett részt az ünnepségen, de üzenetében arra kérte a szurkolókat, hogy úgy ünnepeljenek, mintha ő is velük lenne.

 

A díjátadót a Savaria Allstars Punk Orchestra méltán híressé vált - Kálmán László szavaival fűszerezett - Falco-indulója nyitotta. Jó ezer torokból csendült fel a dal. Majd természetesen nem maradhatott el a „Sárga lábú cinege" sem - ez a nóta is óriási karriert futott be az elmúlt időszakban. A cinegéből ugyanis igazi ragadózó, harcos sólyom lett! Majd a Falco „magyar hangja", Kollerics Barnabás az idei szezon statisztikáiból szemezgetett. A legérdekesebb adat: a Falco 21 hazai győzelmet aratott sorozatban, 413 napig veretlen volt a csapat, mindkettő abszolút klubcsúcs! Az eredmények felsorolásánál a legnagyobb taps természetesen akkor szakította meg a műsort hosszú percekre, amikor a Körmend elleni elődöntő került szóba. Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőbeszéde után sorra érkeztek a játékosok a színpadra. Mindenki megkapta a maga vicces jelzőjét, és a saját rigmusát a közönségtől. Így Beni, Norbi, Zsiga, Szása, Mr. Basketball (vagyis az MVP, Govens) és így tovább. Nem maradhatott ki az ünneplésből Szrecskó, Kornél, Gyuri bácsi, Piki, Zolika, Hacsek, Andics doki - a csapat-orvos dr. Andics Tamás 1992-ben állt a Falco szolgálatába, ám a mostani szezon volt volt az utolsó, amikor a kispadon ült, mert visszavonul. Az érmeket dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester, Molnár Miklós alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok adta át az ünnepelteknek.

A spontán buliban Ivan Zsigeranovics ragadta magához először a mikrofont, és parádés kiejtéssel vezényelte a „Mindeni Szombathelyi!" rigmust. És természetesen sorra jöttek a szurkolói nóták. A közönség ismét hozta magát, bajnokcsapatnak kijáró ünneplésben részesítette kedvenceit.

Az ezüstérmes Falco névsora: Kovács Bence, Simon Kristóf, Durázi Krisztofer, Kozma Gergő, Váradi Benedek, Kovács Péter, Hódi Patrik, Tóth Norbert, Bognár Kristóf, Ivan Zsigerenovics, Aleksandr Pustahvar, Darrin Govens, Andrew Barham, Lester Medford. Vezetőség, szakmai stáb: Szrecsko Szekulovics (vezetőedző), Váradi Kornél (másod-edző), Svajda Gábor (segédedző) Gráczer György (ügyvezető), Pichler Gergely (technikai vezetőedző), Tanai Zoltán (gyúró), dr. Andits Tamás és dr. Bauer Ottó (orvos), Hajas Csaba és Németh Zoltán (erőnléti edző).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!