Sport

2016.10.30. 19:53

FIBA Kupa: kedden a Groningen fogadja a körmendi gárdát

Körkép - A FIBA Európa Kupa 3. fordulójában az Egis Körmend NB I-es kosárcsapata kedden (19.30) a holland Donar Groningen vendégeként lép pályára.

Németh Zsolt

Bár a FIBA Európa Kupában a múlt kedden elszenvedte első vereségét a Körmend kosárcsapata, de a bajnokságban egyetlen veretlenként vezeti a tabellát. A szombati sikernek nem sokáig örülhettek Teo Csizmics tanítványai, mert vasárnap kora délután már edzésre mentek, majd öt órakor útnak indultak a fővárosba, hiszen hétfőn reggel repülőre ülnek. Kedden Groningenben vár rájuk újabb nemzetközi kupamérkőzés.

- Nehéz meccs következik, de ezzel nem mondok újat. - kezdte esélylatolgatását Teo Csizmics vezetőedző. - Még az elmúlt időszakban is erősített a Groningen, a kettős állampolgárságú játékosokat is beleértve, nyolc-kilenc külföldivel dolgoznak. Rengeteg tapasztalattal bíró gárda a leendő vendéglátónk. Több 30 feletti játékos erősíti őket, akik kiemelkedő csapatokban és ligákban edződtek. Például a 210 centis horvát center, Pasalics, akinél a leválások védésére kell nagyon figyelnünk. De a kezdő irányítójukra is igaz, hogy sokat tapasztalt kosaras. Mellettük is minden posztra van két erős játékosuk. Nyerni tudtak Limburgban, rá-adásul most hazai pályán lesznek. Persze nem lehetetlen győzni náluk, de még nem tudhatjuk, hogyan sikerül a játékosainknak a regenerálódás a szombati, kemény meccs után - voltak, akik sok időt töltöttek a pályán a ZTE ellen, aminek én nem örülök, de győzni akartunk. Természetesen igyekszünk a maximumot nyújtva játszani. A célunk továbbra is az, hogy mindent megtegyünk a továbbjutásért a csoportból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!