Sport

2017.06.27. 14:00

Harmadosztály helyett marad a megyei I. a Körmendi FC számára

KÖRMEND A Körmendi FC a legtöbb gólt rúgva és a legkevesebbet kapva nyerte a megyei I-es labdarúgó-bajnokságot.

Pum András

Harminc bajnokija közül 28-at megnyert, kettőn döntetlent játszott - veretlenül nyerte a megyei I-et a Körmend. A vasiak az NB III-as osztályozón a Debreceni EAC-tól odahaza 1-0-ra kikaptak, idegenben 1-1-re végeztek, így - legalábbis a pályán - nem jutottak fel a harmadosztályban. A mérkőzés után lemondott a csapat vezetőedzője, ifjabb Molnár Károly. A fehér asztalnál azonban feljuthattak volna: legjobb megyei I-es bajnokként az MLSZ a Rába-partiakat kérte fel az NB III-as szereplésre, ám nem vállalták a szereplést.

- Egy-egy apró hullámvölgyet kivéve, egész évben nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, - mondta ifjabb Molnár Károly. - Nem szeretnék egyénileg kiemelni senkit, hiszen a bajnoki címet csapatként a vezetőikkel, polgármester úrral, segítőinkkel, szurkolóinkkal közösen értük el. Sajnos az NB III-as indulás - bár a város minden támogatást megadott volna - személyi, létszámbeli problémák miatt, nem realizálódott.

A jövőben is ifjabb Molnár Károly (balról a harmadik) irányítja a körmendieket Fotó: Szendi Péter

Az elnökség nem fogadta el a lemondásomat, és a jövőt illetőleg új koncepciót határozott meg: előtérbe helyezve a helyi értékeket. Ebből fakadóan elég nagy mozgás várható a játékoskeretben. Előfordulhat, hogy a következő szezonban - bírva az önkormányzat és szimpatizánsaink maximális támogatását - először egy parányit hátrafelé mozdulunk ugyan, de csak azért, hogy utána újra előre, nagyobbat tudjunk lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!